Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-parlamentti aloittaa laajan selvityksen Panaman papereista

Selvitysryhmä painostaa viranomaisia ja yritysjohtajia paljastamaan mahdolliset yhteytensä panamalaiseen lakiyritykseen Mossack Fonsecaan.

Talous
 
Carlos Jasso / Reuters
Panaman papereiden ytimessä on panamalainen lakiyritys Mossack Fonseca, jonka tilat sijaitsevat pääkaupunki Panamássa.
Panaman papereiden ytimessä on panamalainen lakiyritys Mossack Fonseca, jonka tilat sijaitsevat pääkaupunki Panamássa. Kuva: Carlos Jasso / Reuters

EU-parlamentti käynnistää laajamittaisen selvityksen veropetoksista, jotka kävivät ilmi niin sanottujen Panaman papereiden tultua julki pari kuukautta sitten.

Uutistoimisto AFP:n mukaan 65 europarlamentaarikon on määrä painostaa viranomaisia ja yritysjohtajia paljastamaan mahdolliset yhteytensä vuodon ytimessä olevaan panamalaiseen lakiyritykseen Mossack Fonsecaan. Yritys on tiettävästi auttanut tuhansia rikkaita verokeinottelussa.

Parlamentaarikot ryhtyvät vuoden kestävään selvitystyöhön kesän aikana.

Vihreiden parlamentaarikko Eva Joly kertoi AFP:lle, että selvityksessä pureudutaan etenkin väitteisiin Euroopan maiden hallitusten välisistä salaisista sopimuksista, joiden ansiosta veronkierto olisi ollut mahdollista.

Mossack Fonseca ja Panaman hallitus on myös määrä kutsua todistamaan, sanoi keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän parlamentaarikko Burkhald Balz. Hänen mukaansa tarkoituksena on paljastaa rakenteellisia ongelmia, jotka ovat estäneet keinotteluun puuttumisen.

”Usein kyse on kansallisesta itsekkyydestä, joka halvaannuttaa kansainväliset toimet verojen välttelyä ja kiertoa vastaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat