Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös Stockmannin Herkun hinnat laskivat HS-vertailussa

Vertailuun oli otettu epähuomiossa Herkusta kalliimpi omena ja appelsiini.

Talous
 
Fabian Björk
Stockmannin Herkun ruokakori halpeni vuodessa 20 senttiä 58,84 euroon.
Stockmannin Herkun ruokakori halpeni vuodessa 20 senttiä 58,84 euroon. Kuva: Fabian Björk

Kaikkien HS:n vertailussa olleiden kahdeksan ruokakaupan hinnat halpenivat verrattuna vuoden takaiseen vastaavaan selvitykseen. Myös Stockmannin Herkun ruokakori halpeni vuodessa 20 senttiä 58,84 euroon.

HS:n taloussivuilla A 32–A 33 tiistaina 7. kesäkuuta julkaistussa kirjoituksessa mainittiin virheellisesti, että Stockmannin hinnat olisivat kallistuneet viime kesäkuuhun verrattuna. Tämä johtui virheestä omenan ja appelsiinin hinnoissa. Vertailuun oli epähuomiossa otettu kalliimpi omena ja appelsiini, vaikka tarkoitus oli ottaa kaikista myymälöistä kunkin tuoteryhmän halvin elintarvike.

Vertailussa mukana olleiden kauppojen hinnat halpenivat enimmillään yli viisi euroa. Esimerkiksi Lidlissä ruokakori maksoi nyt 4,72 euroa vähemmän kuin viime vuonna, Jumbon Prismassa Vantaalla 2,49 euroa vähemmän.

Syynä elintarvikkeiden hinnan laskuun on sekä kaupparyhmien kiristynyt kilpailu että markkinahintojen halpeneminen. Siihen ovat vaikuttaneet maitokiintiöiden purkaminen EU:ssa ja Venäjän tuontikiellot.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat