Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Applen kaupassa tungosta: kehittäjät saavat nyt mainostaa sovelluksiaan hakutuloksissa

Sovelluskaupassa on tungosta, kun 1,9 miljoonaa sovellusta kilpailee näkyvyydestä ja ostajien rahoista.

Talous
 
HS–Reuters
Maria Halkilahti / HS
Applen sovelluskauppaan tulee joka viikko noin 14000 uutta sovellusta.
Applen sovelluskauppaan tulee joka viikko noin 14000 uutta sovellusta. Kuva: Maria Halkilahti / HS

Älypuhelimia ja tietokoneita valmistava Apple julkisti myöhään keskiviikkona Suomen aikaa joukon odotettuja uudistuksia yhtiö suosittuun sovelluskauppaan.

Uudistusten tarkoituksena on lievittää sovellusten ylitarjonnan aiheuttamia haittoja ja ylläpitää kaupan houkuttelevuutta uusien sovelluksien kehittäjille.

Vastaisuudessa sovellusten kehittäjät voivat mainostaa sovelluksiaan hakutuloksissa ja saavat aiempaa suuremman osuuden tilausmaksullisten sovellusten myyntituloista.

Apple myös ilmoitti, että se on nopeuttanut dramaattisesti uusien sovellusten hyväksymismenettelyään.

Muutosten tavoitteena on tukea ja edistää myönteistä kierrettä, joka kannattelee Applen huipputuottoisaa iPhone-älypuhelinten myyntiä.

Ohjelmistoyhtiöt tekevät Applen iPhone-älypuhelimessa käytettäviä sovelluksia, koska asiakkaat maksavat sovelluksista. Samalla asiakkaat ovat valmiita käyttämään runsaasti rahaa uuden iPhonen ostoon, koska iPhoneen on tarjolla parhaat sovellukset.

Applen sovelluskaupan merkitys Applen liiketoiminnalle voimistuu. Tämä johtuu siitä, että iPhone-älypuhelinten myynnin kasvu on alkanut tasaantua, ja Apple yrittää rakentaa uusia tulovirtoja ohjelmistojen ja palveluiden varaan.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana Applen sovelluskaupan liikevaihto on kasvanut yli 35 prosenttia, Applen toimitusjohtaja Tim Cook sanoi hiljattain.

Mutta kahdeksan vuoden ikäisestä sovelluskaupasta on myös tullut oman menestyksensä uhri. Kaupassa on nyt tarjolla yli 1,9 miljoonaa sovellusta, analytiikkayhtiö App Annie kertoo. Uusi sovelluksien tulee kauppaan joka viikko 14 000.

Sovellusten valtava määrän takia kehittäjien vaikea saavuttaa asiakkaita, ja vastaavasti asiakkaiden on vaikea löytää heitä kiinnostavia sovelluksia.

Monet sovellusten kehittäjät ovat valittaneet, että pieni joukko hittisovelluksia kuten suosituimmat mobiilipelit omivat kaiken näkyvyyden ja tekevät muiden elämän vaikeaksi sovelluskaupassa.

”Sovellusten markkinat ovat kasvaneet hallitsemattomiksi”, sanoi internetin perustajiin kuuluva ja hakukoneyhtiö Googlen asiantuntija Vint Cerf keskiviikkona.

”Me pitää luopua mallista, jossa jokaista yksittäistä tarvetta varten on oma erillinen sovelluksensa”, Cerf sanoi puheessa, joka käsitteli internetin tulevaisuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat