Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutistoimisto: Supercellin käypä arvo voi olla lähes kahdeksan miljardia euroa

Kiinalaisen Tencentin neuvottelut SoftBankin Supercell-omistuksen ostosta ovat alkuvaiheessa ja voivat päättyä tuloksettomina, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Talous
 
Kimmo Mäntylä / Lehtikuva
Suomalaisen pelinkehittäjä Supercellin liiketunnus näkyy yhtiön pääkonttorin seinässä Helsingin Ruoholahdessa.
Suomalaisen pelinkehittäjä Supercellin liiketunnus näkyy yhtiön pääkonttorin seinässä Helsingin Ruoholahdessa. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Maailman menestyneimpiin mobiilipelien kehittäjiin kuuluvan suomalaisen Supercellin käypä arvo voi olla yhdeksän miljardia dollaria, eli noin 7,9 miljardia euroa, uutistoimisto Bloomberg kertoo.

Bloombergin mukaan Supercellin arvo on määritelty neuvotteluissa, joita kiinalainen Tencent-konserni on käynyt japanilaisen SoftBank-konsernin kanssa. Tencent on kiinnostunut ostamaan SoftBankin 73 prosentin omistuksen Supercellistä.

Neuvottelut ovat yhä alkuvaiheessa, eikä yrityskauppa kenties toteudu lainkaan, Bloomberg kertoi nimettömiltä lähteiltä saamiensa tietojen perusteella.

Vuonna 2013 SoftBank osti Supercellistä 51 prosentin osuuden noin 1,1 miljardilla eurolla, mikä tarkoittaa, että Supercellin käypä arvo oli tuolloin noin 2,2 miljardia euroa.

Supercell tunnetaan huipputuottoisista mobiilipeleistään, joihin kuuluvat Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach ja Clash Royale. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljardia euroa. Tulos ennen rahoituskuluja, veroja ja poistoja oli 848 miljoonaa euroa.

Supercellin kasvu on viime vuosina tullut erityisesti Aasiasta, ja Kiina on nykyisen yhtiön suurin markkina-alue, toimitusjohtaja Ilkka Paananen sanoi, kun Supercell kertoi tuloksestaan maaliskuussa.

SoftBank on viime aikoina suunnitellut omaisuuserien myyntejä yhtiön velkaantumisen vähentämiseksi. Konserni velkaantui, kun se osti enemmistöosuuden amerikkalaisesta teleoperaattori Sprintistä 22 miljardilla dollarilla vuonna 2013.

Sprint on kuitenkin menestynyt viime vuosina kehnosti Yhdysvaltain teleoperaattorimarkkinoilla, joita sävyttää ankara kilpailu. Sprintin heikko kannattavuus on herättänyt epäilyjä, pystyykö SoftBank hoitamaan velkansa.

Tencent omistaa erilaisia viihde-, verkkomainos- ja internetpalveluiden tarjoajia Kiinassa. Yhtiö on ollut kiinnostunut laajentamaan liiketoimintaansa myös mobiilipelaamiseen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat