Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OP:sta tulee monialayritys – ”Tulevaisuudessa kaikissa maakunnissa on Pohjola-sairaala tai -lääkäriasema”

OP-ryhmä aikoo investoida viiden vuoden aikana kehittämisohjelmansa kautta jopa kaksi miljardia euroa.

Talous
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.
OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Finanssiryhmä OP suunnittelee miljardi-investointeja ja uusia aluevaltauksia. Konserni aikoo kasvattaa aluksi terveys- ja hyvinvointiliiketoimintojaan perustamalla maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston.

Pitkällä aikavälillä OP:n on tarkoitus muuttua monialaiseksi palveluyritykseksi, jonka tuotevalikoimassa on paljon muutakin kuin finanssipalveluja.

”Suomalainen terveydenhoitoala on voimakkaassa murroksessa. Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola-sairaala tai Pohjola-lääkäriasema”, toteaa OP-ryhmän terveys- ja hyvinvointipalveluista vastaava johtaja Olli Lehtilä tiedotteessa.

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen kertoi tiedotustilaisuudessa, että hän on viimeisen kahden vuoden aikana kokenut jopa ahdistusta finanssialan suurten muutosten vuoksi.

”Nyt ajatukset ovat kirkastuneet. Tämä on yksi urani merkittävimmistä päivistä. Uusi strategiamme on yksi historiamme sisältörikkaimmista ja tärkeimmistä”, hän sanoi.

Karhisen mukaan lähitulevaisuudessa merkittävä osa OP:n tuloksesta tulee sellaisesta liiketoiminnasta, jota sillä ei vielä edes ole.

OP-ryhmä ilmoitti perjantaina, että sen hallintoneuvosto on vahvistanut yritysryppään uuden strategian.

Seuraavan viiden vuoden aikana OP-ryhmä suunnittelee digitalisoivansa pankki- ja vakuutustoimintoja sekä varallisuudenhoitoa jopa kahden miljardin euron kehittämisohjelmassa. Vuosittaisella tasolla investoinnit kasvavat 300–400 miljoonaan euroon.

”Näemme digitalisaation ja asiakaskäyttäytymisen muutoksen OP:lle suurena mahdollisuutena. Kun toimintaympäristö muuttuu, myös OP Ryhmän on uudistuttava”, Karhinen toteaa tiedotteessa.

Vaikka OP aikookin laajentua muille toimialoille, finanssiosaaminen pysyy ryhmän ytimessä. Finanssiala käy kuitenkin parhaillaan läpi rakennemurrosta. OP perusteleekin uutta strategiaansa juuri toimintaympäristön suurilla muutoksilla.

Terveys- ja hyvinvointipalveluista tulee lähivuosina OP:n neljäs liiketoiminta-alue pankki-, vakuutus- ja varainhoitoliiketoimintojen rinnalle.

OP lähti jo vuonna 2012 mukaan terveysalalle perustamalla ortopediaan keskittyvän Omasairaalan Helsingin Pikku Huopalahteen.

Jo vuonna 2014 OP ilmoitti rakentavansa Suomeen Pohjola -brändiä kantavan sairaalaverkoston. Aluksi sairaalat perustetaan Tampereelle, Ouluun, Turkuun ja Kuopioon.

Tampereen sairaalan on tarkoitus avata ovensa jo ensi elokuussa. Pikku Huopalahden Omasairaala muuttuu samalla Pohjola-sairaalaksi. Muitakin sairaaloita rakennetaan jo.

OP ei ole laskenut tytäryhtiönsä Pohjola Terveyden investointeja mukaan kahden miljardin euron kehitysohjelmaan. Sairaalaverkoston laajentaminen maksaa noin sata miljoonaa euroa. Omasairaala maksoi 30 miljoonaa euroa.

Lisäksi OP investoi maakunnallisen terveysasemaverkoston rakentamiseen 20 miljoonaa euroa vuosina 2017–2019.

”Vuonna 1891 perustettu Pohjola on Osuuspankin ohella yksi Suomen vahvimpia brändejä. Vuosikymmenen tai kahden päästä Suomessa on toivottavasti paljon Pohjolan karhuntassuja, ja brändistä tulee ihmisille mieleen heti sairaala”, Karhinen sanoo.

Pääjohtaja Karhinen paljasti OP:n uuden strategian kulmakivet jo viime viikolla HS:n haastattelussa.

Hän ennusti, että osa rahoitusalan yrityksistä muuttuu ”finanssitehtaiksi”, joiden palveluja muut osapuolet välittävät. OP haluaa turvata selustaansa olemalla teknologisen kehityksen eturintamassa ja levittäytymällä myös muille toimialoille.

”OP voi olla monialainen palveluyritys, jolla on vahva finanssiosaaminen. Olemme hyvin kansamme näköinen seuraavatkin sata vuotta”, Karhinen totesi HS:lle.

Uudessa strategiassa päivityksen saivat myös OP-ryhmän taloudelliset tavoitteet. Se aikoo nostaa ydinvakavaraisuuden suhteen 22 prosentin tasolle ja taloudellisen pääoman tuottovaatimuksen niin ikään 22 prosenttiin.

Uusiksi virallisiksi tavoitteiksi tulevat omistaja-asiakkaiden määrä ja -kokemus. OP tavoittelee 2,1 miljoonaa asiakasta. OP:lla on jo omistaja-asiakkaita 1,6 miljoonaa.

Asiakaskokemuksesta tulee OP:n tärkein strateginen mittari. Mittarin sisältö tarkentuu syksyllä.

Reijo Hietanen
Tampereen Pohjola-sairaalan leikkaussali kumisee vielä parin kuukauden ajan tyhjyyttään. Sairaanhoitaja Emma Järvinen näyttää, millaista terveysteknologiaa uuteen sairaalaan on jo asennettu.
Tampereen Pohjola-sairaalan leikkaussali kumisee vielä parin kuukauden ajan tyhjyyttään. Sairaanhoitaja Emma Järvinen näyttää, millaista terveysteknologiaa uuteen sairaalaan on jo asennettu.
Reijo Hietanen
Sairaanhoitaja Emma Järvinen esitteli Pohjola-sairaalan tiloja vanhassa pellavatehtaassa Tampereella perjantaina. Tammerkosken rannalla sijaitseva sairaala alkaa vastaanottamaan potilaita elokuussa. OP-ryhmän sairaala- ja lääkäriasemaverkosto levittäytyy kaikkiin maakuntiin.
Sairaanhoitaja Emma Järvinen esitteli Pohjola-sairaalan tiloja vanhassa pellavatehtaassa Tampereella perjantaina. Tammerkosken rannalla sijaitseva sairaala alkaa vastaanottamaan potilaita elokuussa. OP-ryhmän sairaala- ja lääkäriasemaverkosto levittäytyy kaikkiin maakuntiin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat