Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen teollisuuden tuotanto pysyi huhtikuussa alhaisella tasolla

Talous
 
Kai Tirkkonen
Ruostumattoman teräksen rullat odottavat laivausta Outokummun tehtaalla Torniossa. Metallien hintojen lasku on vaikuttanut Suomen teollisuuden tilausten arvoon.
Ruostumattoman teräksen rullat odottavat laivausta Outokummun tehtaalla Torniossa. Metallien hintojen lasku on vaikuttanut Suomen teollisuuden tilausten arvoon. Kuva: Kai Tirkkonen

Suomen teollisuus ei näytä elpymisen merkkejä ainakaan huhtikuun tuotanto- ja tilauslukujen perusteella, arvioi Nordea-pankin ekonomisti Pasi Sorjonen.

Tilastokeskuksen perjantaina julkistamien lukujen mukaan Suomen teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi huhtikuussa 2,1 prosenttia vuoden 2015 huhtikuun tuotannosta.

Tammi–huhtikuun eli vuoden neljän ensimmäisen kuukauden tuotanto oli 0,3 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan, Tilastokeskus kertoi.

”Ei ole hirveästi hurraamista. Voidaan sanoa, että Suomen teollisuustuotanto ei ole oleellisesti kasvanut viimeisen vuoden aikana”, Sorjonen sanoo.

Sorjosen mukaan tilastot osoittavat, että Suomen teollisuustuotannon taso on yhä vajaan viidenneksen alhaisempi kuin vuonna 2007 ennen kuin nykyinen pitkään jatkunut talouden heikkous alkoi.

Myöskään teollisuuden uudet tilaukset huhtikuussa eivät lupaa parempaa: tilauksien arvo supistui huhtikuussa 10,1 prosenttia viime vuoden huhtikuun tilauksien arvoon verrattuna.

Tosin havainnon tarkkuutta vähentää se, että yhden kuukauden tilauksien arvot vaihtelevat voimakkaasti, koska yritykset tavallisesti kohdentavat saamiaan tilauksia yhdelle kuukaudelle sellaisenaan.

Joka tapauksessa huhtikuun luvut vahvistavat sen, että uusien tilauksien taso on yhä painuksissa, Sorjonen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat