Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Finavian suurtappioista syyte entiselle varatoimitusjohtajalle ja rahoituspäällikölle

Syytteen saaneiden esimiehet entinen toimitusjohtaja Samuli Haapasalo ja talousjohtaja eivät saa syytteitä johdannaisista

Talous
 

Suomen lentoasemien toiminnasta vastaavan Finavian entistä varatoimitusjohtajaa ja entistä rahoituspäällikköä vastaan on nostettu syytteet luottamusaseman väärinkäytöstä, Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto kertoi perjantaina.

Jos syytetyt tuomitaan luottamusaseman väärinkäytöstä, heille voidaan määrätä joko sakkorangaistus tai vankeutta enintään kaksi vuotta. Kumpikin syytetty on kiistänyt syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Syytteet liittyvät johdannaissopimuksiin, jotka aiheuttivat valtion omistamalle Finavialle 34 miljoonan euron tappio vuosina 2009–2011.

Samalla Itä-Uudenmaan syyttäjänvirasto ilmoitti, että kihlakunnan syyttäjä on päättänyt jättää syytteen nostamatta Finavian entistä toimitusjohtajaa Samuli Haapasaloa vastaan. Syytettä ei myöskään nosteta entistä talousjohtajaa vastaan.

Sekä Haapasalon että entisen talousjohtajan osalta ei ole todennäköisiä syitä rikoksesta epäillyn syyllisyyden tueksi, syyttäjänvirasto katsoo päätöksessään.

Poliisi epäili alun perin, että Haapasalo ja entinen talousjohtaja olisivat lyöneet laimin tehtävänsä valvoa alaistensa toimintaa ja johdannaissopimusten ohjeidenmukaisuutta.

Kihlakunnansyyttäjä Katja Kyrö katsoo päätöksessään, että Haapasalo ja talousjohtaja ovat voineet lähtökohtaisesti luottaa alaistensa asiantuntemukseen, koska nämä olivat rahoituksen asiantuntijoita.

Haapasalon ja talousjohtajan saamat raportit olivat myös sen verran yleisluontoisia, että niiden perusteella ei voinut epäillä johdannaissopimusten olleen ohjeistusten vastaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat