Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osakkeet halpenivat ympäri maailmaa perjantaina – Brexit ja EKP:n keinojen loppuminen pelottavat

Osakkeet halpenivat perjantaina ympäri maailmaa, kun sijoittajat siirsivät varojaan valtioiden joukkovelkakirjoihin.

Talous
 
Reuters
Meklarit välittävät kauppaa Saksan pörssissä Frankurtissa.
Meklarit välittävät kauppaa Saksan pörssissä Frankurtissa. Kuva: Reuters

Osakkeet halpenivat perjantaina ympäri maailmaa, kun sijoittajat siirsivät varojaan valtioiden joukkovelkakirjoihin. Syynä ovat pelot mahdollisen Britannian EU-eron vaikutuksista ja Euroopan keskuspankin (EKP) elvytyskeinojen loppumisesta, uutistoimisto AFP kertoo.

New Yorkissa S&P 500 -pörssi-indeksi putosi perjantaina 0,9 prosenttia, Frankfurtin ja Pariisin pörssien pääindeksit putosivat kumpikin yli 2 prosenttia ja Lontoon pörssin pääindeksi putosi 1,9 prosenttia. Milanissa ja Madridissa pudotusta oli yli 3 prosenttia.

”Osakkeet romahtivat maailmanlaajuisesti, koska sijoittajat hakevat valtion velkakirjoista turvallisuutta”, analyytikko Jasper Lawler CMC Markets -yrityksestä sanoi AFP:lle.

”Ihmiset ryntäävät kohti turvaa Britannian kansanäänestyksen takia”, sanoi AFP:lle puolestaan Peter Cardillo, First Standard Financial -yrityksen pääekonomisti.

Aiemmin perjantaina Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble sanoi yksiselitteisesti, että Britannia eroaa myös Euroopan yhteismarkkina-alueesta, jos se eroaa EU:sta.

Toinen syy sijoittajien pelkoihin on EKP:n pääjohtajan Mario Draghin torstaiset kommentit, jossa Draghi vaati jäsenmaiden hallituksia avuksi, jotta euroalueen talouskasvu saadaan uudestaan liikkeelle. Draghin lausunnon tulkittiin markkinoilla yleisesti tarkoittavan sitä, että EKP:n keinot jatkaa euroalueen tekohengitystä ovat käymässä vähiin.

Joukkovelkakirjamarkkinoilla Saksan valtion 10 vuoden velkakirjan korko on jo lähestulkoon negatiivinen. Perjantaina korko oli jälkimarkkinoilla 0,02 prosenttia. Samaan aikaan Yhdysvaltain valtiovarainministeriön 10 vuoden velkakirjan korko putosi alimmalle tasolleen sitten helmikuun, 1,64 prosenttiin.

Britannian kansanäänestys EU:ssa pysymisestä on 23. kesäkuuta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat