Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Supercellin Paananen hävisi lelukauppiaalle – maailman paras yrittäjä löytyi Australiasta

Leluyhtiönsä liikevaihtoa 7 200 prosentilla kasvattanut Manny Stul päihitti pelijätti Supercellin perustajan Ilkka Paanasen.

Talous
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Supercellin toimitusjohtajaa Ilkka Paanasta ei valittu maailman parhaaksi yrittäjäksi.
Supercellin toimitusjohtajaa Ilkka Paanasta ei valittu maailman parhaaksi yrittäjäksi. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Supercellin jättimenestys ei riittänyt nostamaan peliyhtiön perustajaa ja toimitusjohtajaa Ilkka Paanasta maailman parhaaksi yrittäjäksi.

Konsulttiyhtiö EY:n jakaman palkinnon pokkasi viikonloppuna Monte Carlossa australialainen Manny Stul, jonka perustama yhtiö Moose Enterprise valmistaa leluja.

EY:n tiedotteen mukaan Stul, puolalaisten pakolaistaustaisten vanhempien poika, on kasvattanut 16 yrittäjävuoden aikana liikevaihtoaan 7 200 prosenttia. Yhtiö toimii nyt yli 80 maassa ja on myyntilukujen perusteella Yhdysvaltain kuudenneksi suurin.

Myös Supercellillä menee lujaa. Sen liikevoitto kasvoi viime vuonna 845 miljoonaan euroon edellisvuoden 514 miljoonasta eurosta. Sillä on yhtiön mukaan pelaajia joka ikisestä maailman maasta, mukaan lukien kaukana Tyynellä valtamerellä sijaitsevassa Tuvalussa.

Kilpailusta vastannut EY:n osakas Juha Hilmola kehui Paanasta esimerkilliseksi yrittäjäksi, joka on ”kantanut oman kortensa kekoon paremman maailman rakentamiseksi”.

”Hän on tukenut upeaa suomalaista startup-kulttuuria sekä pelialaa ja on aktiivinen myös suomalaisessa yhteiskunnassa”, Hilmola sanoo tiedotteessa.

”Tällä kertaa tuomaristo päätyi valinnassaan Manny Stuliin, mutta Ilkka piti loppuun saakka Suomen lippua korkealla ja oli selvästi yksi laajaa kansainvälistä kiinnostusta herättäneistä yrittäjistä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat