Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kärsimysnäytelmä jatkuu: Stockmann vähentää jopa 380 työntekijää Suomessa

Tavaratalojen myyjät eivät ole mukana yt-neuvotteluissa, jotka ovat osa Stockmannin tavoittelemia uusia 20 miljoonan euron säästöjä.

Talous
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Tavaratalo- ja vähittäiskauppakonserni Stockmaan aikoo vähentää enimmillään 380 työntekijää Suomessa. Vähennykset eivät koske tavaratalojen myyjiä.
Tavaratalo- ja vähittäiskauppakonserni Stockmaan aikoo vähentää enimmillään 380 työntekijää Suomessa. Vähennykset eivät koske tavaratalojen myyjiä. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tavaratalo- ja vähittäiskauppakonserni Stockmann suunnittelee enimmillään noin 380 työntekijän vähentämistä Suomessa, yhtiö kertoi maanantaina.

Yhtiön työpaikkojen vähennykset ovat osa uusia tehostamistoimia, joiden avulla yhtiö pyrkii vuositasolla noin 20 miljoonan euron säästöihin.

Kaikkiaan työpaikkojen vähennyksiin liittyvien yhteistoiminta- eli yt- neuvottelujen piirissä on noin 3 000 työntekijää Suomessa.

Stockmannin väliaikainen toimitusjohtaja Lauri Veijalainen vakuuttaa, etteivät irtisanomiset näy asiakkaille.

”Säästötoimenpiteet kohdistuvat tukitoimintoihin. Emme missään nimessä vähennä myyjien määrää ihan sen takia, että asiakaspalvelun laatu pyritään takamaan.”

Työpaikkojen vähennykset aiotaan toteuttaa irtisanomisten, eläkejärjestelyiden ja määräaikaisten työsuhteiden päättämisen avulla.

Nyt julkistetut työpaikkojen vähennykset ja säästöt ovat yksi luku Stockmannin viime vuosien kärsimysnäytelmässä.

Stockmann on ollut pahoissa vaikeuksissa, kun yhtiö ei ole pystynyt sopeutumaan vähittäiskaupan asiakkaiden käyttäytymisen muutoksiin.

Lisäksi yhtiö sai kipeän iskun, kun sen aiemmin menestyksekäs tavarataloliiketoiminta Venäjällä menetti mielekkyytensä Venäjän talousvaikeuksien ja ruplan arvon romahduksen takia.

Vuonna 2015 Stockmannin nettotappio oli 175 miljoonaa euroa ja sitä edeltäneenä vuonna sata miljoonaa euroa. Yhtiön liikevaihto viime vuonna oli 1,4 miljardia euroa.

Kun Stockmannin osakekurssi oli huipussaan joulukuussa 2006, yhtiön markkina-arvo oli 2,1 miljardia euroa. Nyt markkina-arvot on runsaat 400 miljoonaa euroa.

Stockmann on pyrkinyt katkaisemaan tappiokierteensä myymällä eri liiketoimintoja sekä uudistamalla toimintaansa. Stockmann on myynyt muun muassa tavarataloliiketoimintansa Venäjällä, Hobby Hall -postimyyntifirman, Seppälä-muotiketjun sekä Akateemisen Kirjakaupan.

Stockmannilla on myös meneillään vuonna 2015 tehostamisohjelma, jonka avulla on tarkoitus supistaa yhtiön kuluja vuositasolla noin 50 miljoonan euron edestä. Yhtiön kertoi maanantaina, että tavoite todennäköisesti saavutetaan.

Huhtikuussa Stockmann ilmoitti, että yhtiötä vain runsaan vuoden ajan johtanut Per Thelin jättää tehtävänsä. Yhtiötä johtaa nyt tilapäisesti Veijalainen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat