Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoft ostaa LinkedIn-palvelun yli 23 miljardilla eurolla – sijoittajat nuivina

Microsoft tarjoaa yhdestä LinkedInin osakkeesta 196 dollaria, mikä on 49,5 prosenttia enemmän kuin LinkedIn-yhtiön osakkeen päätösnoteeraus perjantaina

Talous
 
HS–Reuters
Robert Galbraith / Reuters
LinkedIn on vuonna 2002 perustettu eri alojen ammattilaisten verkostoitumispalvelu.
LinkedIn on vuonna 2002 perustettu eri alojen ammattilaisten verkostoitumispalvelu. Kuva: Robert Galbraith / Reuters

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoittaa ostavansa LinkedIn-yhtiön 26,2 miljardilla dollarilla eli 23,2 miljardilla eurolla. Kauppahinta suoritetaan käteisellä ja se on Microsoftin historian suurin.

Microsoft tarjoaa yhdestä LinkedInin osakkeesta 196 dollaria, mikä on 49,5 prosenttia enemmän kuin LinkedIn-yhtiön osakkeen päätösnoteeraus perjantaina. Molempien yhtiöiden hallitukset puoltavat kauppaa yksimielisesti.

Sijoittajien ensiarvion mukaan kauppahinta on epäedullinen Microsoftille, sillä yhtiön osake oli kello 18 jälkeen Suomen aikaan halvennut kaksi prosenttia. LinkedInin osake luonnollisesti kallistui siihen arvoon, jonka Microsoft siitä maksaa.

LinkedIn on suosittu verkostoitumispalvelu, jolla on yli 433 miljoonaa käyttäjää eri puolilla maailmaa. Tulonsa se hankkii myymällä palveluunsa mainoksia. Palvelun käyttäjien sivuja katsotaan vuosineljänneksittäin 45 miljardia kertaa.

Microsoftin mukaan LinkedIn jatkaa liiketoimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja omalla tuotemerkkillään. Jeff Weiner jatkaa LinkedInin toimitusjohtajana ja raportoi Microsoftin toimitusjohtajalle Satya Nadellalle.

LinkedInin hallituksen puheenjohtaja Reid Hoffman kuvailee kauppaa yhtiön uudelleenperustamiseksi.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoo työntekijöilleen lähettämässään sähköpostiviestissä olevan innoissaan kaupasta ja uskovansa, että Microsoft pystyy kiihdyttämään LinkedInin liiketoiminnan kasvattamista.

Kauppa on Microsoftin uusin yritys keskittyä yhä enemmän palveluihin, joissa pahimmat kilpailijat ovat ohjelmistoyhtiöt Google ja Apple.

Toukokuun puolivälissä Microsoft ilmoitti myyvänsä Nokialta ostamansa edullisten puhelimien liiketoiminnan elektroniikan sopimusvalmistajalle Foxconnille 350 miljoonalla dollarilla.

Microsoft aikoo rahoittaa LinkedIn-kaupan ottamalla uutta lainaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat