Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia teki 1,4 miljardin euron sopimuksen Kiinassa

Sopimuksen keskipisteessä on viidennen sukupolven AirScale-tukiasema.

Talous
 
Esa Syväkuru
Nokian pääkonttori Espoossa.
Nokian pääkonttori Espoossa. Kuva: Esa Syväkuru

Verkkolaitteita valmistava Nokia ilmoitti maanantaina allekirjoittaneensa kiinalaisen teleoperaattorin China Mobilen kanssa 1,36 miljardin euron puitesopimuksen laitteiden ja pilvipalveluiden myymisestä tänä vuonna. China Mobile on maailman suurin teleoperaattori.

Sopimuksen keskipisteessä on viidennen sukupolven (5g) AirScale-tukiasema, joka mahdollistaa useiden eri verkkotekniikoiden toiminnan samassa tukiasemassa. Lisäksi Nokia myy China Mobilelle kiinteän verkon laitteita, ip-reitittimiä, optisia siirtoverkkoja ja erilaisia muita palveluja.

Nokian mukaan 620 miljoonaa ihmistä käyttää Kiinassa internetiä pääasiassa langattomilla laitteilla. Etenkin tiedonsiirron lisääntyminen aiheuttaa teleoperaattoreille paineita investoida verkkoihinsa turvatakseen niiden toiminnan.

Nokia katsoo olevan China Mobilen tärkein kumppani edistyksellisissä verkkotekniikoissa.

”Tämä on erittäin merkittävä sopimus pitkäaikaisen kumppanimme kanssa, ja se vahvistaa Nokian asemaa johtavana yhtiönä seuraavan sukupolven tekniikoissa Kiinassa”, sanoo Nokian Kiinan-liiketoiminnan johtaja Mike Wang tiedotteessa.

Hänen mukaansa sopimus on osoitus myös siitä, kuinka Nokialla on Alcatel-Lucent-kaupan seurauksena entistä suurempi asema Kiinan markkinoilla. Nokian ja Alcatel-Lucentin liiketoiminnat yhdistettiin tammikuussa.

Kaupassa Nokia hankki uutta osaamista etenkin ip-reitittimistä ja kiinteästä verkoista. Reititin on laite tai ohjelmisto, joka ohjaa verkkoliikenteen oikeisiin osoitteisiin.

Nokia ilmoitti runsas vuosi sitten ostavansa Alcatel-Lucentin 15,6 miljardilla eurolla. Kauppahinta suoritetaan osakevaihtona. Nokia omistaa jo 92 prosenttia Alcatel-Lucentin osakkeista.

Markkinatutkimusyhtiö Dell’Oro Groupin mukaan Nokia oli viime vuoden lopussa markkinaosuudella mitattuna maailman toiseksi suurin verkkolaitteiden valmistaja ruotsalaisen Ericssonin jälkeen. Neljännen sukupolven matkapuhelintekniikassa (4g) Nokia oli loppuvuonna Ericssonia suurempi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat