Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoftin suurostoksen tähtäin on yrityksissä

Kauppa on Microsoftin historian suurin ja kertoo siitä, kuinka yhtiö keskittyy yhä enemmän yrityksille myytäviin palveluihin.Sijoittajat pitivät maanantaina kauppahintaa suurena.

Talous
 
Robert Galbraith / Reuters
Vuonna 2002 perustettu LinkedIn oli ensimmäisiä sosiaalisen media yrityksiä, joka listautui pörssiin.
Vuonna 2002 perustettu LinkedIn oli ensimmäisiä sosiaalisen media yrityksiä, joka listautui pörssiin. Kuva: Robert Galbraith / Reuters
Fakta

Pörssiin vuonna 2011

 LinkedIn perustettiin vuonna 2002 ja vuonna 2011 se listautui New Yorkin pörssiin.

 LinkedIn oli ensimmäisiä sosiaalisen median yhtiöitä, joka listautui pörssiin.

 Käyttäjät kertovat palvelussa koulutuksestaan, työkokemuksestaan, mielenkiinnon kohteistaan ja harrastuksistaan.

 Työntekijöitä palkkaavat voivat palvelun kautta etsiä sopivia työntekijöitä avoinna oleviin työtehtäviin.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft yrittää uudella yrityskaupalla vahvistaa asemaansa palveluissa, joissa se ei ole toistaiseksi menestynyt tärkeimpiin kilpailijoihinsa verrattuna.

Microsoft ilmoitti maanantaina ostavansa verkostoitumispalvelu LinkedInin 26,2 miljardilla dollarilla eli 23,2 miljardilla eurolla. Kauppa on Microsoftin historian suurin. Yhtiö maksaa kauppahinnan käteisellä ja rahoittaa sen ottamalla lainaa.

LinkedInillä on yli 433 miljoonaa käyttäjää eri puolilla maailmaa. Tulonsa se hankkii myymällä palveluunsa mainoksia. Palvelun käyttäjien sivuja katsotaan Microsoftin mukaan 45 miljardia kertaa vuosineljänneksessä.

LinkedIn on kärjistäen ammattilaisten Facebook, jossa entiset ja nykyiset työkaverit pitävät yhteyttä toisiinsa sekä mainostavat itseään uusille mahdollisille työnantajille.

Helmikuussa 2014 Microsoftin toimitusjohtajaksi nimitetty Satya Nadella on yrittänyt uudistaa yhtiötä, jonka tunnetuin tuote on yhä Windows-käyttöjärjestelmä ja sitä täydentävät lukuisat ohjelmistot.

Windowsin merkitys on kuitenkin vähitellen hiipunut. Siksi Nadella on kääntänyt yhtiön tähtäimen yhä enemmän pilvipalveluihin ja yrityksille tarjottaviin palveluihin.

Kilpailijoihinsa verrattuna Microsoft on menestynyt kuluttajapalveluissa huonosti. Yhtiö ei ole onnistunut vastaavaan läpimurtoon puhelimien ja taulutietokoneiden käyttöjärjestelmissä eikä kuluttajille tarjottavissa palveluissa kuin sen pääkilpailijat Google ja Apple.

Toisaalta yritysasiakkaiden keskuudessa Microsoftilla on yhä vahva asema, koska monet yritysten tietojärjestelmät on kehitetty Microsoftin ohjelmistojen varaan. Office-ohjelmistoa käyttää työssään 1,2 miljardia ihmistä.

Sijoittajat pitivät maanantaina Microsoftin LinkedInistä maksamaa hintaa suurena.

Microsoft maksaa yhdestä LinkedInin osakkeesta 196 dollaria eli 173 euroa, mikä on 50 prosenttia enemmän kuin osakkeen päätösnoteeraus viime perjantaina.

LinkedInin osake nousi luonnollisesti 50 prosenttia maanantaina vastaamaan Microsoftin ostotarjousta, mutta Microsoftin osake halpeni kolme prosenttia.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä viranomaisten hyväksynnän useissa valtioissa.

Alkuvuonna LinkedInin osake halpeni voimakkaasti, koska yhtiö heikensi arviotaan liiketoimintansa kehittymisestä. Yhtiö listautui pörssiin vuonna 2011, jolloin osakkeen hinta oli 45 dollaria. Kalleimmillaan osake oli viime vuoden helmikuussa, jolloin hinta oli 270 dollaria.

Microsoftin mukaan LinkedIn jatkaa liiketoimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja omalla tuotemerkillään. Toimitusjohtajana pysyy Jeff Weiners, joka raportoi vastaisuudessa Microsoftin toimitusjohtajalla Nadellalle.

LinkedInin hallituksen puheenjohtaja Reid Hoffman vertasi kauppaa yhtiön uudelleen perustamiseen. Molempien yhtiöiden hallitukset puoltavat kauppaa yksimielisesti.

Suunnanmuutos Microsoftissa on ollut kevään aikana suuri, mutta odotettu.

Toukokuun puolivälissä Microsoft ilmoitti myyvänsä Nokialta ostamansa edullisten puhelimien liiketoiminnan elektroniikan sopimusvalmistajalle Foxconnille 350 miljoonalla dollarilla. Viikkoa myöhemmin yhtiö ilmoitti lopettavansa puhelimien suunnittelun ja valmistamisen.

Jos Microsoft enää tuo myyntiin älypuhelimia, ne valmistaa hyvin todennäköisesti jokin alihankkija. Yhtiö aikoo jatkaa älypuhelimiin suunnitellun Windows Phone -käyttöjärjestelmän kehittämistä, vaikka sen kysyntä on vähentynyt koko ajan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat