Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

SvD: Ericsson aikoo karsia tuhansia työpaikkoja – suunnittelee noin 890 miljoonan euron lisäsäästöjä

Ericsson kieltäytyi tiistaiaamuna kommentoimasta artikkelin tietoja kutsuen sitä spekulaatioksi.

Talous
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Ericsson suunnittelee lisäsäästöjä, kertoo ruotsalainen Svenska Dagbladet.
Ericsson suunnittelee lisäsäästöjä, kertoo ruotsalainen Svenska Dagbladet. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Verkkolaitteita valmistava Ericsson aikaa kesän aikana ilmoittaa 3 000–4 000 työpaikan vähennyksestä, kertoo ruotsalainen sanomalehti Svenska Dagbladet (SvD).

Lehti perustaa artikkelinsa useisiin lähteisiin, joiden mukaan päätös uusista kustannusten karsimisesta on tehty johtokunnan kokouksessa toukokuussa.

Ericsson kieltäytyi tiistaiaamuna kommentoimasta artikkelin tietoja kutsuen sitä spekulaatioksi.

Svenska Dagbladet muistuttaa, että yhtiön osakkeen arvo on heikentynyt vuoden kuluessa 35 prosenttia. Se kertoo sijoittajien suuresta epäluottamuksesta yhtiötä kohtaan.

Yhtiössä on parhaillaan käynnissä syksyllä 2014 aloitettu yhdeksän miljardin kruunun eli noin miljardin euron kustannussäästöohjelma. Säästöt on tarkoitus saada aikaan vuoteen 2017 mennessä.

Svenska Dagbladetin mukaan yhtiön uuden suunnitelman tavoitteena on karsia kustannuksia vielä lisää 10 miljardilla kruunulla eli noin 890 miljoonalla eurolla.

Lukuisten yrityskauppojen seurauksena Ericssonin työntekijöiden määrä on kasvanut voimakkaasti. Vuonna 2010 yhtiön palveluksessa oli 82 500 työntekijää ja viime vuoden lopussa 116 300 työntekijää. Suomessa yhtiön palveluksessa on runsaat 900 työntekijää.

Lehden mukaan toimitusjohtaja Hans Vestberg ja hallituksen puheenjohtaja Leif Johansson ovat pitkään vastustaneet suuria työpaikkojen vähennyksiä. Heidän mielensä on kuitenkin muuttunut, koska yhtiön kannattavuus ei ole kehittynyt toivotulla tavalla.

Ericsson on todennäkköisesti kärsinyt myös siitä, että Nokia on viime aikoina vahvistanut asemaansa verkkolaitteiden markkinoilla.

Markkinatutkimusyhtiö Dell’Oro Groupin mukaan Nokia oli viime vuoden lopussa markkinaosuudella mitattuna maailman toiseksi suurin verkkolaitteiden valmistaja Ericssonin jälkeen.

Neljännen sukupolven matkapuhelintekniikassa (4g) Nokia oli loppuvuonna Ericssonia suurempi. Neljännen sukupolven matkapuhelintekniikka on nykyisin se, mihin teleoperaattorit eniten investoivat.

Nokia ilmoitti keväällä myös suurista työpaikkojen vähennyksistä, koska Alcatel-Lucentin liiketoiminta yhdistettiin Nokiaan. Pääasiassa päällekkäisiä toimintoja karsimalla Nokiaa pyrkii karsimaan 900 miljoonalla eurolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat