Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexit-pelko ajaa sijoittajia turvasatamiin – Saksan kymmenvuotinen lainakorko kävi jo miinuksella

Ensi viikon torstaina lähestyvä äänestys on heikentänyt puntaa, halventanut pörssejä ja ajanut sijoittajia kullan ja turvallisten valtioiden joukkolainoihin.

Talous
 
Reuters
Meklarit välittävät kauppaa Saksan pörssissä Frankurtissa.
Meklarit välittävät kauppaa Saksan pörssissä Frankurtissa. Kuva: Reuters

Pelko siitä, että Britannia päättää äänestää EU-eron puolesta, on ravistellut finanssimarkkinoita viime päivien aikana. Mielipidemittausten perusteella äänestyksestä tulee hyvin tasainen.

Punta on heikentynyt, pörssit ympäri maailman ovat halventuneet ja sijoittajat ovat siirtäneet varallisuuttaan kultaan sekä turvallisten valtioiden joukkolainoihin.

Saksan kymmenvuotisen joukkolainan markkinakorko kävi tiistain kaupankäynnissä hetken jo negatiivisen puolella, kertovat uutistoimistot.

Saksa liittyi siis Japanin ja Sveitsin kanssa niiden maiden kerhoon, joille sijoittajat ovat kirjaimellisesti valmiita maksamaan siitä, että saavat lainata niille rahaa.

Turvalliseksi nähtyjen valtioiden joukkolainojen korot ovat laskeneet entisestään sen jälkeen, kun Euroopan keskuspankki (EKP) aloitti joukkolainojen ja arvopapereiden ostot viime vuoden maaliskuussa. EKP on laskenut myös talletuskorkonsa negatiiviseksi.

Aivan viime päivinä Saksan kaltaisten valtioiden joukkolainojen korkojen laskua on vauhdittanut Britannian kansanäänestyksen lisäksi Yhdysvaltojen talouskehityksen epävarmuus.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan kesäkuun alussa julkaistut työllisyysluvut olivat heikoimmat lähes kuuteen vuoteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat