Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Panaman paperien tietovuotoon liittyvän yhtiön työntekijä pidätetty Genevessä

Miestä epäillään luvattomasta tiedonsiirrosta.

Talous
 
Carlos Jasso / Reuters
Mossack Fonseca on panamalainen lakiyhtiö.
Mossack Fonseca on panamalainen lakiyhtiö. Kuva: Carlos Jasso / Reuters

Panamalaisen lakiyhtiön Mossack Fonsecan tietokoneteknikko on pidätetty Genevessä Sveitsissä, kertoo sveitsiläinen Le Temps -lehti.

Tapaus liittyy niin sanottujen Panaman papereiden julkituloon keväällä. Tietovuodossa tuli julki valtava määrä panamalaisen veroparatiisiyhtiön asiakkaita. Yritys on tiettävästi auttanut suurta määrää ihmisiä verokeinottelussa.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että pidätetty tietokoneteknikko työskenteli Mossack Fonsecan Geneven-toimipaikassa. Miehen epäillään siirtäneen hiljattain suuria tietoaineistoja.

Geneven syyttäjäntoimiston edustaja vahvisti Reutersille, että se on aloittanut asiasta tutkinnan Mossack Fonsecan tekemän tutkimuspyynnön vuoksi.

Yhdysvaltalaisen uutiskanavan ABC Newsin mukaan tapaus voi lietsoa spekulaatioita siitä, mistä Panaman papereiden tietovuoto on peräisin. Tietovuotoon liittyvän aineiston sai haltuunsa saksalainen sanomalehti.

ABC Newsin mukaan Mossack Fonsecan Geneven toimistoon tehtiin poliisiratsia, jossa takavarikoitiin tietokonelaitteita. Reutersin mukaan ei kuitenkaan ole todisteita siitä, että mies olisi massiivisen Panaman papereiden tietovuodon takana.

Reutersin siteeraaman Le Tempsin mukaan epäilty on kiistänyt menetelleensä mitenkään väärin. Häntä kuitenkin epäillään luvattomasta tunkeutumisesta tietokantaan, tietojen varastamisesta ja luottamuksen rikkomisesta sekä asemansa väärinkäyttämisestä, uutistoimistot kertovat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat