Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WSJ: Supercell myytäneen Kiinaan – yhtiön arvo yli kahdeksan miljardia euroa

Ostamalla Supercellin kiinalainen Tencent varmistaisi asemansa yhtenä pelialan merkittävistä yhtiöistä.

Talous
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen esitteli yhtiön tulosta maaliskuussa Helsingissä.
Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen esitteli yhtiön tulosta maaliskuussa Helsingissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Japanilainen teleoperaattori SoftBank aikoo myydä 73 prosentin omistusosuuden suomalaisesta peliyhtiöstä Supercellista, kertoo yhdysvaltalainen sanomalehti The Wall Street Journal.

Lehden mukaan ostaja olisi kiinalainen Tencent ja neuvottelut kaupan loppuunsaattamisesta ovat pitkällä. Wall Street Journalin mukaan neuvotteluissa Supercellin käyväksi arvoksi on määritelty yli yhdeksän miljardia dollaria eli runsaat kahdeksan miljardia euroa.

Lehti perustaa tietonsa useisiin lähteisiin, jotka ovat perillä neuvotteluista. Uutistoimisto Reuters kertoi myös keskiviikkoiltana, että kaupan toteutuminen on lähellä.

Neuvotteluista on aikaisemmin kertonut myös uutistoimisto Bloomberg. Tencent omistaa erilaisia viihde-, verkkomainos- ja internetpalveluiden tarjoajia Kiinassa. Yhtiö on ollut kiinnostunut laajentamaan liiketoimintaansa pelaamiseen. Ostamalla Supercellin Tencent varmistaisi asemansa yhtenä pelialan merkkittävistä yhtiöistä.

Wall Street Journalin mukaan Tencent on neuvotellut kaupasta useiden rahoittajien kanssa, jotka osallistuivat kauppaan ainakin alkuvaiheessa sijoittajina.

Supercell, Tencent ja SoftBank kieltäytyivät kommentoimasta asiaa lehdelle. Helsingin Sanomat ei onnistunut myöhään keskiviikkona tavoittamaan Supercellin toimitusjohtajaa Ilkka Paanasta.

Vuonna 2013 SoftBank osti Supercellistä 51 prosentin osuuden noin 1,1 miljardilla eurolla, mikä tarkoittaa, että Supercellin käypä arvo oli tuolloin noin 2,2 miljardia euroa. Kesäkuussa 2015 SoftBank kasvatti omistusosuutensa nykyiseen 73 prosenttiin.

Wall Street Journalin mukaan Supercellin perustajat ovat tehneet SoftBankin kanssa osakassopimuksen. Sen mukaan perustajat voivat estää yhtiön listaamisen pörssiin ja muutokset yritykset johdossa.

Supercell tunnetaan menestyspeleistään, joihin kuuluvat Clash of Clans, Hay Day, Boom Beach ja Clash Royale. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljardia euroa. Tulos ennen rahoituskuluja, veroja ja poistoja oli 848 miljoonaa euroa.

SoftBank on viime aikoina suunnitellut omaisuuseriensä myymistä velkaantumisensa vähentämiseksi. Yhtiö velkaantui pahoin, kun se osti enemmistöosuuden yhdysvaltalaisesta teleoperaattori Sprintistä 22 miljardilla dollarilla vuonna 2013.

Sprint on kuitenkin menestynyt viime vuosina kehnosti Yhdysvaltain teleoperaattorimarkkinoilla. Sprintin heikko kannattavuus on herättänyt epäilyjä, pystyykö SoftBank hoitamaan velkansa.

Suomen taloudelle Supercell on verraten tärkeä yhtiö. Alkuvuonna yhtiö arvioi maksavansa Suomeen yhteisöveroa 176 miljoonaa euroa. Viime vuoden tuloksesta maksettavista 603 miljoonan euron osingoista Suomeen maksettiin yhtiön arvion mukaan noin 75 miljoonaa euroa.

Vuodenvaihteessa Supercellin palveluksessa oli 175 työntekijää. Yhtiön kotipaikka ja pääkonttori ovat Helsingissä. Supercellillä on lisäksi konttorit San Franciscossa, Tokiossa, Soulissa ja Pekingissä.

Supercellin liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti sen jälkeen, kun keskittyi vain älypuhelimilla ja taulutietokoneilla pelattaviin peleihin. Yhtiön perustivat vuonna 2010 Ilkka Paananen, Mikko Kodisoja, Petri Styrman, Lassi Leppinen, Visa Forstén ja Niko Derome.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat