Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taksit tarjoavat nyt tavarakyytejä – tilaaminen onnistuu älypuhelimella

Konservatiivisena pidetty taksiala ottaa askelia kohti digitaalisempaa toimintaa.

Talous
 
Heidi Huotilainen
Markku Ulander / Lehtikuva
Taksiala on käynnistänyt tavarankuljetuspilotit eri puolilla maata.
Taksiala on käynnistänyt tavarankuljetuspilotit eri puolilla maata. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Taksiala yrittää päästä mukaan digitalisaatioon entistä vahvemmin ja ottaa osansa yhteiskunnan muutoksesta. Kotimaiset taksit kuljettavat vastedes myös tavaroita, ja kyydin vaikkapa verkosta ostetulle taulutelevisiolle voi tilata älypuhelimella eSend-nimisellä sovelluksella tai netistä mihin aikaan tahansa.

Taksien tavarakuljetukset itsessään eivät ole täysin uusi asia. Taksi saa kuljettaa alle satakiloisia paketteja, ja aiemmin taksit ovat kuljettaneet lähinnä sopimuksiin perustuen muun muassa aterioita ja kiireellisiä paketteja yrityksille.

Uusi mobiilisovellus kuitenkin pyrkii yhdistämään vapaat taksit ja tavarakyytien tarvitsijat sekä tarjoamaan palveluja entistä laajemmalle joukolle.

ESendin toimitusjohtajan ja perustajan Hannu Peltomäen mukaan tavarakyydeille on syntynyt selvä tarve muun muassa verkkokaupan kasvun ja kaupan aukioloaikojen vapautumisen takia.

Toisaalta tavarakuljetuksilla voidaan myös lisätä taksialan tehokkuutta ja taksiyrittäjien tuottoja sekä kiinnittää huomiota ympäristöön. Matkustajan jätettyään taksi voi poimia matkan varrelta kyytiinsä paketin ja toimittaa sen perille, mikä vähentää turhaa tyhjänä ajelua.

Jo aiemmin taksiala on ottanut käyttöön Valopilkku-sovelluksen, jonka avulla itselleen voi tilata taksin soittamatta.

Taksiala on käynnistänyt tavarankuljetuspilotit eri puolilla maata. Osastopäällikkö Jouni Mutanen Taksiliiton yrityspalvelusta sanoo, että tavarakyydit ovat parhaimmillaan lyhyillä matkoilla esimerkiksi kaupasta kotiin tai yrityskäytössä varastolta rakennustyömaalle.

Sovellus toimii alustana, jossa eri taksi- ja muut kuljetusyhtiöt voivat tarjota tavarakuljetuksia. Kyydin tilaaminen tavaralle onnistuu muutamalla näpäytyksellä, ja asiakas näkee suoraan eri yritysten kyydin hinnan ja arvioidun toimitusajan. Myös maksun voi suorittaa sovelluksessa maksukortilla.

Pilotissa mukana olevat taksiyhtiöt lupaavat, että tavarakyydeistä huolimatta ihmisten kuljetukset ovat edelleen etusijalla. Tavarakyydeissä on kyse lisäarvosta.

”Tavara ei valita, mutta kyydissä oleva ihminen valittaa. Tavara siis joustaa”, Mutanen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat