Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jean-Claude Juncker puolusteli Pietarin-matkaansa

Taustalla hiertävät EU:n Venäjälle asettamat pakotteet.

Talous
 
HS–Reuters
Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker

EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker puolusti päätöstään osallistua Pietarin talousfoorumiin torstaina. Hänen mielestään on järkevää puhua Venäjän kanssa Ukrainan kriisistä huolimatta.

Juncker sanoi olevansa tietoinen, että jotkut ihmiset eivät välttämättä hyväksy hänen vierailuaan Venäjälle EU:n asettamien pakotteiden ollessa voimassa. Osallistumispäätös on hänestä kuitenkin oikea.

Juncker sanoi odottavansa avointa keskustelua presidentti Vladimir Putinin kanssa eri aiheista.

”Meillä ei voi olla harhaluuloja ongelmista, jotka painavat suhdettamme. Ne ovat olemassa. Olisi järjetöntä ja jopa vaarallista ohittaa ne. Meidän on selvitettävä ne kiireellisesti”, Juncker sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Itä-Ukrainan konflikti ja Krimin liittäminen Venäjään ovat Junckerin mukaan laittaneet EU:n ja Venäjän suhteen melkoiseen koetukseen. Juncker korosti, että länsi on yksimielinen pakotteista. Hänen mukaansa ainoa tapa kumota pakotteet on Minskin sopimuksen täysi toimeenpano.

EU-asioihin keskittyvä verkkolehti Politico.eu julkaisi torstaina laajan artikkelin, joka asettaa kyseenalaiseen valoon Junckerin tekemiset ja varsinkin tekemättä jättämiset. Lehden mukaan luxemburgilaista Junckeria ”ei näy” Brysselissä ja hänen otteensa EU:n ruorista on livennyt.

Politico kertoo haastatelleensa yli 40:tä EU-vaikuttajaa. Lehden mukaan EU:n tärkeimpiin kuuluva päättäjä on jättänyt valtatyhjiön alaistensa täytettäväksi. Komissiolla on strategia hukassa ja monet sen tärkeimmät hankkeet maahanmuuttokriisin hoitamisesta alkaen ovat tuuliajolla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat