Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuuluisa taloustieteilijä jättää yllättäen Intian keskuspankin

Rahoitusmarkkinoiden kriisistä varoittanut Raghuram Rajan sanoo palaavansa takaisin tieteen pariin.

Talous
 
Danish Siddiqui / Reuters
Raghuram Rajan
Raghuram Rajan Kuva: Danish Siddiqui / Reuters

Intian keskuspankin pääjohtaja Raghuram Rajan ilmoitti lauantaina eroavansa tehtävästään toimikautensa päättyessä 4. syyskuuta, kertoo uutistoimisto Reuters.

Pääministeri Narendra Modin puolueen jäsenet ovat arvostelleet Rajania siitä, että keskuspankki ei ole keventänyt riittävästi rahapolitiikkaa. Reutersin mukaan Rajanin eroilmoitus on silti yllätys.

Reutersin mukaan etenkin ulkomaiset sijoittajat ovat olleet tyytyväisiä pääjohtaja Rajaniin, joka on toimikaudellaan pyrkinyt inflaatiovauhdin hidastamiseen ja valtion omistamien liikepankkien tervehdyttämiseen. Raghuram Rajan aloitti keskuspankin pääjohtajana syyskuussa 2013.

Kirjeessään keskuspankin työntekijöille Rajan ilmoittaa siirtyvänsä takaisin tieteen pariin. Hän kertoo aina pitäneensä tiedettä henkisenä kotinaan. Rajan myös kiittää keskuspankin työntekijöitä.

Rajan on Chicagon yliopiston taloustieteen professori ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n entinen pääekonomisti.

Hän varoitti rahoitusmarkkinoiden kasvavista riskeistä jo vuosia ennen kuin rahoitusmarkkinoiden kriisi kärjistyi syyskuussa 2008 investointipankki Lehman Brothersin vararikkoon.

Sanomalehti Financial Times valitsi vuonna 2010 Rajanin kirjan Fault Lines: How Hidden Fractures Still Threaten the World Economy vuoden talouskirjaksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat