Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ericssonin työntekijöitä epäillään korruptiosta Kreikassa

Verkkolaitteita valmistava Ericsson ilmoittaa kreikkalaisten viranomaisten tutkivan sen vuonna 1999 tekemään kauppaa koskevia korruptioepäilyjä.

Talous
 
Jonas Ekströmer / TT
Ruotsalainen Ericsson on maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja, jolla kehitti aikoinaan myös puolustustekniikkaa.
Ruotsalainen Ericsson on maailman suurin verkkolaitteiden valmistaja, jolla kehitti aikoinaan myös puolustustekniikkaa. Kuva: Jonas Ekströmer / TT

Verkkolaitteita valmistava ruotsalainen Ericsson ilmoittaa kreikkalaisten viranomaisten tutkivan sen vuonna 1999 tekemään kauppaa koskevia korruptioepäilyjä.

Yhtiön mukaan seitsemään sen nykyistä ja entistä työntekijää epäillään korruptiosta. Tiedotteen mukaan kreikkalaiset viranomaiset eivät ole olleet yhteydessä Ericssoniin. Toisin sanoen tiedonanto rikosepäilystä on annettu nykyisille ja entisille työntekijöille. Syyttäjä ei myöskään ole vielä kuullut rikoksesta epäiltyjä.

Syyttömyysolettama mukaan rikoksesta epäilty ja syytetty on syytön, kunnes hänen syyllisyytensä on mahdollisesti laillisesti näytetty toteen.

Ericsson myi vuonna 1999 kreikkalaiselle puolusteollisuudelle tutkajärjestelmän tekniikkaa. Kaupan teki Ericsson Microwave Systems, jonka yhtiö myi vuonna 2006 Saabille. Kaupassa kaikki Ericsson Microwave Systemsin toimintaa koskevat asiakirjat siirtyivät Saabille.

Vuonna 2014 Ruotsin radio kertoi, että kaupan yhteydessä Ericsson olisi maksanut 100 miljoonaa kruunua eli 11 miljoonaa euroa monacolaiselle bulvaanille. Varat olisi sittemmin yhden Ericssonin entisen työntekijän mukaan käytetty kreikkalaisten poliitiikkojen ja puolustusvoimien lahjontaan.

Yhtiön tiedotteen mukaan kreikkalaiset viranomaiset ovat jo pitkään selvittäneet puolustusteollisuuden kauppoja.

Ericsson ei kommentoi sen enempään keskeneräistä asiaa, josta se ilmoittaa kertoneensa ensi kerran runsaat kaksi vuotta sitten. Uutta asiassa on se, että syyttäjä on ilmoittanut rikosepäilyistä.

Ericsson ilmoittaa tekevänsä aktiivisesti yhteistyötä kreikkalaisten viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat