Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Volkswagenin ex-toimitusjohtajan epäillään pimittäneen päästöhuijaustietoja

Volkswagenin entistä toimitusjohtajaa Martin Winterkornia ja toista yhtiön hallitukseen kuulunutta henkilöä epäillään arvopaperimarkkinarikoksesta.

Talous
 
Anu-Elina Ervasti
Ralph Orlowski / Reuters
Martin Winterkorn erosi toimitusjohtajan tehtävästä sen jälkeen, kun tieto Volkswagenin päästöhuijauksesta tuli julkisuuteen.
Martin Winterkorn erosi toimitusjohtajan tehtävästä sen jälkeen, kun tieto Volkswagenin päästöhuijauksesta tuli julkisuuteen. Kuva: Ralph Orlowski / Reuters

Saksan syyttäjäviranomainen kertoi maanantaina, että Volkswagenin entistä toimitusjohtajaa Martin Winterkornia epäillään markkinoiden manipuloinnista viime syksyn päästöhuijauskohussa. Asiasta on aloitettu tutkinta, kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja saksalainen Die Zeit.

Winterkornin epäillään viivyttäneen tahallaan päästöhuijauksesta tiedottamista, jotta yhtiön osakkeen arvo ei laskisi.

Syyttäjän mukaan epäilyt kohdistuvat myös toiseen Volkswagenin hallituksessa istuneeseen henkilöön, joka ei ole yhtiön nykyinen toimitusjohtaja.

Winterkorn erosi tehtävästään viime vuoden syyskuussa sen jälkeen, kun tieto Volkswagenin päästövilpistä oli tullut julkisuuteen.

Saksalaisyhtiön brändi sai syksyllä kovan kolauksen, kun sen paljastettiin huijanneen autojen päästömittauksissa. Joihinkin automalleihin oli asennettu ohjelmistoja, jotka vähensivät niiden päästöjä mittaustilanteessa.

AFP:n ja Zeitin mukaan Volkswagen tiedotti huijauksesta vasta syyskuun 22. päivänä, eli useita päiviä sen jälkeen, kun viranomaiset Yhdysvalloissa olivat tuoneet asian julkisuuteen. Pörssiyhtiöillä on velvollisuus tiedottaa välittömästi asioista, jotka voivat vaikuttaa yhtiön osakkeiden arvoon.

Volkswagenin osakkeen kurssi putosi huijausuutista seuraavana pörssipäivänä runsaat 17 prosenttia ja sitä seuraavana lähes 20 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat