Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peter Vesterbacka jättää peliyhtiö Rovion

Angry Birdsille kasvot antanut markkinointimies ryhtyy etsimään koulutusalan menestystarinoita yhdessä Rovion hallituksen puheenjohtajan Kaj Hedin kanssa.

Talous
 
Akseli Valmunen / HS
Peter Vesterbacka jättää Rovion ja siirtyy sijoittajaksi ja kasvuyritysten neuvonantajaksi.
Peter Vesterbacka jättää Rovion ja siirtyy sijoittajaksi ja kasvuyritysten neuvonantajaksi. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Viihdeyhtiö Rovion avainhenkilöihin kuuluva Peter Vesterbacka jättää yrityksen. Hän siirtyy sijoittajaksi ja kasvuyritysten neuvonantajaksi.

”Nyt on tosi hyvä aika lähteä tekemään vähän isompia juttuja. Yhtiössä on hyvä tekemisen meininki. Pelibisnes kasvaa ja elokuva meni hyvin. Ei ole mitään hengenhätää, päinvastoin”, Vesterbacka sanoo.

Mighty Eagle -titteliä kantanut Vesterbacka tuli Rovion palvelukseen kuusi vuotta sitten ja on hoitanut yhtiössä markkinointia ja liiketoiminnan kehittämistä. Punaisesta Angry Birds -hupparistaan tunnettu mies on käytännössä ollut yhtiön kasvot.

”Peter Vesterbacka on ollut meille Roviossa inspiraation lähde ja Angry Birdsille väsymätön brändilähettiläs”, toimitusjohtaja Kati Levoranta sanoo.

Yhteydet Rovioon pysyvät jatkossakin vahvoina, sillä Vesterbacka säilyttää omistuksensa yhtiössä. Sijoittajakumppanina toimii jatkossa Rovion hallituksen puheenjohtaja Kaj Hed.

Tulevia menestystarinoita etsitään ennen kaikkea oppimisen ympäriltä. Vesterbacka on tällä hetkellä osakkaana kahdessa koulutusalan kasvuyrityksessä, Fun Academyssa ja Lightneerissä.

”On ollut ideana, että laittaisin paljon puhuttua koulutusvientiä liikkeelle. Harva Suomessa edes ymmärtää, miten kova brändi meillä on koulutuksen ympärillä.”

Parikymmentä vuotta kasvuyrityskentässä ja vuodet Roviolla ovat tuoneet kontakteja ja näkemystä, jotka Vesterbacka nyt haluaa laittaa uusien räjähtävän kasvun yritysten käyttöön.

”Lähden haastamaan yrityksiä tekemään oikeasti isoja juttuja. Sehän on ollut minun roolini täälläkin. Eihän kukaan täälläkään uskonut, kun sanoin, että meille tulee sata miljoona latausta silloin, kun meillä oli miljoona.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat