Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Telia teki ostotarjouksen Anvia Telecomista

Omistustaistelu pohjalaisesta ICT-yhtiöstä yltyi tarjouskilpailuksi.

Talous
 
Heidi Huotilainen
Kimmo Mäntylä
Sonera on tehnyt tarjouksen kilpailijastaan Anvia Telecomista.
Sonera on tehnyt tarjouksen kilpailijastaan Anvia Telecomista. Kuva: Kimmo Mäntylä

Teleoperaattori Sonera on tehnyt 130 miljoonan euron tarjouksen kilpailijastaan Anvia Telecomista.

”Anvian arvo omistajille ja meille voisi olla korkeampi kuin vaihtoehto, joka Elisan tarjouksen kautta on yhtiökokouksen pöydällä”, sanoo Soneran toimitusjohtaja Valdur Laid Helsingin Sanomille.

Anvia, entiseltä nimeltään Vaasan Läänin Puhelin, on Suomen teleoperaattoreista neljänneksi suurin. Sitä suurempia ovat Telia-Sonera, Elisa ja DNA.

Anvian liikevaihto oli viime vuonna 131 miljoonaa euroa.

Toukokuun lopussa Elisa kertoi allekirjoittaneensa Anvian kanssa sopimuksen Anvia Telecomin ja neljän muun osan ostamisesta 107 miljoonalla eurolla.

Elisa on aiemmin hankkinut Anvian osakkeita yhtiön osakkeenomistajilta ostotarjouksella, mikä on aiheuttanut riitaa Anvian osakkeenomistajien välillä.

Viime viikolla ostotarjouksensa jätti tietoliikennealaan erikoistunut Finda, joka tarjosi Anvia Telecomin koko osakekannasta 120 miljoonaa euroa.

”Prosessin historiassa on tapahtunut kaikenlaisia asioita, ja monet jutut ovat tulleet julkisuuteen aika yllätyksellisesti”, Laid sanoo.

Soneran Laidin mukaan on tärkeää saattaa Anvian omistajien tietoon se, että on myös muita vaihtoehtoja kuin yhtiökokoukselle ehdotettu Elisan tarjous.

”Haluamme laajentaa toimintaamme ja olemme kiinnostuneita Anvia Telecomin asiakaskannasta. Haluamme osoittaa kiinnostuksemme myös julkisesti”, Laid sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat