Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nokia aloittaa yhteistyön Husin kanssa potilaiden etäseurannassa

Yhteistyö alkaa neurologian osastolla.

Talous
 
HS
HS / Lehtikuva
Yhteistyön tavoitteena on luoda uusia teknisiä ratkaisuja potilashoitoon sekä edistää yhteistä tutkimusta ja kehitystyötä.
Yhteistyön tavoitteena on luoda uusia teknisiä ratkaisuja potilashoitoon sekä edistää yhteistä tutkimusta ja kehitystyötä. Kuva: HS / Lehtikuva

Verkkolaitteita valmistava Nokia kertoo aloittavansa yhteistyön Helsingin yliopistollisen keskussairaalan ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on luoda uusia teknisiä ratkaisuja potilashoitoon sekä edistää yhteistä tutkimusta ja kehitystyötä.

Ensimmäinen yhteistyöprojekti koskee potilaiden etäseurantaratkaisuja, ja se aloitetaan kesän aikana.

”Visiomme on auttaa ihmisiä tekemään hyviä päätöksiä terveydestään tarjoamalla heille ja heidän lääkäreilleen tärkeää tietoa juuri silloin, kun sitä tarvitaan”, sanoo tiedotteessa johtaja Cédric Hutchings Nokian teknologiayksiköstä.

Hutchings on Nokian toukokuussa ostaman terveysteknologiayhtiö Withingsin entinen toimitusjohtaja. Hänen mukaansa uusi yhteistyö auttaa Nokiaa laajentamaan toimintaansa terveys- ja hyvinvointilaitteiden parista kliinisiin ratkaisuihin, jotka parantavat potilaan ja lääkärin vuorovaikutusta.

Nokian tekniikkaa otetaan käyttöön Husin neurologian osastolla, joka on Suomen suurin neurologian keskus. Se on keskittynyt hermoston tai aivojen, selkäytimen, ääreishermoston ja lihaksiston sairauksien diagnosointiin, hoitoon ja kuntouttamiseen.

Yhteistyön avulla Husin lääkärit ja potilaat pystyvät parantamaan Nokian etäyhteysseurantateknologian sekä prototyyppien laatua ja tehoa tuottaen samalla merkityksellisiä hoitotuloksia.

“Husissa näemme Nokian kaltaisten, innovatiivisten yhtiöiden kanssa tehdyn yhteistyön valtavan arvon. Yhteistyön avulla voimme kehittää tutkimustietoa teknologioihin, jotka voivat tehostaa ja yksilöllistää potilaidemme hoitoa,” sanoo neurologian linjajohtaja Nina Forss tiedotteessa.

Husin neurologian klinikka on saanut maailmanlaajuisesti tunnustusta aivohalvauksen hoidosta. Forssin mukaan uusi yhteistyö vahvistaa klinikan sitoutumista huipputason tutkimukseen sekä parantaa potilaiden terveyttä ja hoitoa myöhemmässä vaiheessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat