Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Outotec vaihtaa toimitusjohtajaa

Pertti Korhonen jättää tehtävänsä teknologiayhtiössä välittömästi.

Talous
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Pertti Korhonen Outotecin osavuosikatsausinfossa viime lokakuussa.
Pertti Korhonen Outotecin osavuosikatsausinfossa viime lokakuussa. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Teknologiayhtiö Outotecin toimitusjohtaja Pertti Korhonen jättää tehtävänsä, ja hänen tilalleen on nimitetty Markku Teräsvasara.

Korhosen lähtö ei tullut suurena yllätyksenä, sillä Outotecin liiketoiminta on sujunut vaisusti ja yhtiön osakkeen arvo on laskenut.

Outotecin ongelmien taustalla on metallien kysynnän väheneminen ja siitä aiheutuva kaivos- ja metalliteollisuuden investointien hyytyminen. Outotec tuottaa teknologioita ja palveluita metallien tuotantoon ja raaka-aineiden käsittelyyn.

Korhosen arviot yhtiön kehityksestä ovat osoittautuneet liian optimistisiksi toteutuneeseen tulokseen nähden.

Outotecin osakkeen arvo oli kävi kaksi vuotta sitten yli kahdeksassa eurossa, mutta tänä vuonna se on liikkunut alle neljässä eurossa. Toimitusjohtajan vaihdos kiihdytti kurssin keskiviikon kaupankäynnissä selvään nousuun.

Uusi toimitusjohtaja Teräsvasara on työskennellyt pitkään teollisuuskonserni Atlas Copcossa ja toimii tällä hetkellä sen kaivosliiketoiminnan johtajana.

Outotecin hallituksen puheenjohtaja Matti Alahuhta sanoo, että Teräsvasaralla on pitkä kokemus kaivosalan laite- ja palveluliiketoiminnoista.

”Hän on johtanut liiketoimintojaan erittäin menestyksekkäästi niin nousu- kuin laskukaudella tällä syklisellä toimialalla. Uskon, että hänellä on erinomaiset edellytykset onnistua uudessa tehtävässään", Alahuhta sanoo yhtiön tiedotteessa. Hänen mukaansa hallitusta vakuutti myös se, että Teräsvasaran ura Atlas Copcossa on ollut nousujohteinen.

Korhonen jättää tehtävänsä välittömästi, ja Teräsvasara astuu hänen paikalleen viimeistään marraskuun alussa. Tällä välin toimitusjohtajan tehtävää hoitaa yhtiön talousjohtaja Jari Ålgars.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat