Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EKP hyväksyy taas Kreikan joukkolainat vakuudeksi liikepankkien lainoille

EKP kumosi helmikuussa 2015 tekemänsä päätöksen olla hyväksyttämättä Kreikan joukkolainoja vakuudeksi.

Talous
 

Euroopan keskuspankki (EKP) ilmoittaa hyväksyvänsä taas Kreikan joukkolainat rahapolitiikkaansa vakuudeksi, koska valtio on edistynyt suunnitelmien mukaisesti talouden rakenneuudistuksissa.

Päätös tarkoittaa, että EKP voi antaa liikepankeille lainaa Kreikan joukkolainoja vastaan ensi viikon keskiviikosta alkaen. Tosin joukkolainojen vakuusarvo on tavanomaista pienempi, koska luottoluokitusyhtiöt eivät pidä niitä sijoituskelpoisina.

Kreikan valtion joukkolainoja on todennäköisesti eniten kreikkalaisille liikepankeilla, joten keskiviikkona tehty päätös helpottaa niiden varainhankintaa.

EKP harkitsee myöhemmin, hyväksyykö se Kreikan joukkolainat osaksi valtionlainojensa osto-ohjelmaa.

Eurovaltioiden vaatimilla uudistuksilla pyritään siihen, että ylivelkaantunen Kreikan julkisen talouden tulot ja menot tasapainottuisivat, talous tervehtyisi ja Kreikka pärjäisi tulevaisuudessa ilman uutta hätärahoitusta.

Helmikuussa 2015 EKP päätti, että se ei enää hyväksy Kreikan valtion joukkolainoja vakuudeksi liikepankkien pyytämille rahapoliittisille lainoille.

Päätös johtui siitä, että Kreikka ei noudattanut Euroopan rahoitusvakausvälineen ja Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n hätälainaohjelman ehtoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat