Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikea vetää lasten turvaportin pois markkinoilta – portti on saattanut avautua odottamattomasti

Ikea on saanut ilmoituksia lasten Patrull-turvaportin lukituksen ongelmista. Suomessa ilmoituksia ei ole tullut.

Talous
 
Sofia Kuisma

Ikea vetää lasten Patrull-turvaportit pois markkinoilta, kertoo Ikea tiedotteessaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ruotsin radio. Huonekaluyritys kehottaa turvaportin asiakkaita luopumaan tuotteen käytöstä.

Ikea on saanut ilmoituksia siitä, että turvaportit saattavat avautua odottamattomasti, minkä takia lapsi on satuttanut itsensä putoamalla portaikkoon. Ikean tiedotteen mukaan osa onnettomuuksista on vaatinut lääkärin hoitoa. Ulkoinen selvitys osoittaa, että turvaportin lukitus ei ole luotettava ja voi aiheuttaa vaaratilanteen pienille lapsille, kertoo Ikea tiedotteessaan.

Suomen Ikean viestintäassistentti Veera Aallon mukaan Suomessa Patrull-turvaportteja on myyty joitain kymmeniä tuhansia kappaleita. Tarkkaa määrää hän ei osaa sanoa.

”Meille ei ole tullut ilmoituksia lukituksen pettämisestä. Joitakin valituksia on tullut siitä, että pakkauksista on puuttunut ruuveja”, Aalto kertoo.

Turvaportin poisveto markkinoilta koskee kansainvälisesti kaikkia Ikea-tavarataloja. Ruotsin Ikean lastentuotteiden aluemanageri Maria Thörn sanoo tiedotteessa, että Ikealla on nollatoleranssi tuotteista, jotka riskeeraavat lasten turvallisuuden. Siksi tuote vedetään välittömästi pois markkinoilta.

Kaikki Patrull-turvaportin ostaneet voivat palauttaa tuotteen Ikean tavarataloon täyttä takaisinmaksua vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat