Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pääomasijoittaja Bocapilta tulossa 50 miljoonan euron rahasto gaselliyritysten rahoittamiseen

Sijoitusalan konkarin Julianna Borsoksen viisi vuotta sitten perustama pääomasijoittaja on keskittynyt voimakkaasti kasvavien pk-yritysten rahoitukseen.

Talous
 
Rio Gandara
Pääomasijoitusrahastot tekevät sijoituskohteisiin oman pääoman ehtoisia sijoituksia, joita vastaan ne saavat omistusosuuden yrityksessä.
Pääomasijoitusrahastot tekevät sijoituskohteisiin oman pääoman ehtoisia sijoituksia, joita vastaan ne saavat omistusosuuden yrityksessä. Kuva: Rio Gandara

Pääomasijoitusyhtiö Bocap on keräämässä toista rahastoa niin sanottujen gaselliyritysten, eli toimintansa jo vakiinnuttaneiden mutta voimakkaasti kasvavien pienten ja keskisuurten yritysten, rahoittamiseen.

Yhtiön tiedotteen mukaan uudessa rahastossa on koossa vajaat 35 miljoonaa euroa sijoitussitoumuksia, ja vuoden loppuun mennessä se on tarkoitus sulkea noin 50 miljoonan euron kokoisena. Bocapin mukaan sijoittajina on jo laaja joukko institutionaalisia sijoittajia, muun muassa eläkeyhtiö Etera, OP Vakuutus ja henkivakuutusyhtiö Nordea Life.

PK Arvonkasvattajat II -rahasto sijoittaa yrittäjävetoisiin, kannattaviin ja listaamattomiin suomalaisiin pk-yrityksiin, joiden liikevaihto on 4–40 miljoonaa euroa.

Bocap on sijoitusalan konkarin Julianna Borsoksen viisi vuotta sitten perustama pääomasijoittaja. Bocapin osakkaat ovat myös mukana rahastojen sijoituksissa.

Pääomasijoitusrahastot tekevät sijoituskohteisiin oman pääoman ehtoisia sijoituksia, joita vastaan ne saavat omistusosuuden yrityksessä. Pääomasijoittajat osallistuvat yleensä myös sijoituskohteiden hallitustyöhön aktiivisella panoksella.

Nyt kerättävä rahasto on jatkoa Bocapin vuonna 2012 perustamalle ensimmäiselle pk-yritysrahastolle.

Ensimmäinen rahasto on sijoittanut muun muassa röntgenlaitteiden osia valmistavaan Detection Technologyyn, joka listautui viime vuonna Nasdaqin First North -listalle, terveyspalveluita tarjoavaan MediVidaan ja langattomia laajakaistayhteyksiä tarjoavaan Ukkoverkkoihin.

Bocap on rahoittanut yhteensä 30:tä suomalaista pk-yritystä, joissa on noin 1 200 työpaikkaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat