Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU-komissaari vaatii Volkswagenia maksamaan eurooppalaisille samat muhkeat korvaukset kuin yhdysvaltalaisille

VW:n odotetaan maksavan päästöhuijauksesta USA:ssa autoilijalle keskimäärin 4 500 euron korvauksen.

Talous
 
Reuters
Suzanne Plunkett / Reuters
Volkswagenin logo yhtiön automyymälässä Lontoossa.
Volkswagenin logo yhtiön automyymälässä Lontoossa. Kuva: Suzanne Plunkett / Reuters

Saksalaisen autonvalmistaja Volkswagenin on maksettava eurooppalaisille autoilijoille vapaaehtoisesti vastaavat korvaukset kuin yhdysvaltalaisille, vaatii EU-komissaari Elzbieta Bienkowska saksalaisen Welt am Sonntag -lehden haastattelussa. Bienkowska on teollisuudesta, sisämarkkinoista sekä yrittäjyydestä ja pk-yrityksistä vastaava komissaari.

Saksalaisyhtiö jäi viime syksynä kiinni siitä, että se huijasi dieselautojen päästömittauksissa, ja nyt se on sopimassa korvauksista Volkswagen-yhtiön autojen ostajille Yhdysvalloissa.

Volkswagenin odotetaan sopivan amerikkalaisten autoilijoiden korvauksista alkavalla viikolla.

Volkswagen luvannee maksaa korvauksia yli yhdeksän miljardia euroa. Sovittelu sisältänee sen, että yhtiö tarjoutuu ostamaan takaisin lähes puoli miljoonaa huijausmoottorilla varustettua autoa ja että se maksaa omistajille keskimäärin noin 4 500 euron korvauksen.

Bienkowskan mielestä olisi epäoikeudenmukaista, jos Volkswagen kohtelee eurooppalaisia kuluttajia eri tavalla vain siksi, että Yhdysvalloissa ja EU:ssa on erilainen lainsäädäntö.

Volkswagen on ilmoittanut, että Euroopassa se kunnostaa autot poistamalla laittoman ohjelman, mutta sillä ei ole aikeita maksaa kuluttajille korvauksia. Yhtiön mielestä autonostajille ei ole koitunut tappioita.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat