Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brexit-leirin johtaja Johnson: Britannian pääsy EU:n sisämarkkinoille säilyy

EU-eron johtohahmo ei usko Skotlannin itsenäistymiseen.

Talous
 
Mary Turner / Reuters
Boris Johnson kampanjatoimistossaan viime viikolla.
Boris Johnson kampanjatoimistossaan viime viikolla. Kuva: Mary Turner / Reuters

Britannian EU-eroa kannattaneiden johtohahmo, Lontoon pormestari Boris Johnson sanoo, että on jatkossakin pääsy EU:n sisämarkkinoille, vaikka se eroaakin unionista. Johnson kertoi käsityksistään sunnuntaina Daily Telegraph -lehden kolumnissaan.

Johnsonista on uumoiltu Britannian seuraavaa pääministeriä. Nykyinen pääministeri David Cameron ilmoitti äänestystuloksen selvittyä perjantaina eroavansa ”ennen lokakuuta”.

Cameron ilmoitti eroavansa
Cameron ilmoitti eroavansa
Britannian pääministeri David Cameron ilmoitti perjantaiaamuna eroavansa.

Brexit-äänestyksen tulos on aiheuttanut markkinoilla suurta epävarmuutta, joten Johnsonin lausunnoilla on suuri painoarvo.

Johnsonin mukaan Britannia voi tulevaisuudessa muodostaa EU:n kanssa taloussuhteet, jotka perustuvat vapaaseen kauppaan ja kumppanuuteen eivätkä liittovaltioon. Johnson ei kuitenkaan maininnut kolumnissaan yksityiskohtia siitä, miten uusi kauppakumppanuus toteutettaisiin.

Johnsonin mukaan eron aiheuttamia talousvaikeuksia on vahvasti liioiteltu.

Johnson myös kirjoitti, ettei hän usko maahanmuuton olleen ratkaiseva tekijä brexit-äänestyksen tuloksessa. Todellinen syy on hänen mukaansa kansalaisten toive Britannian itsemääräämisoikeudesta.

Skotlannin mahdollista eroa Britanniasta Johnson kommentoi kirjoittamalla, ettei hän ole havainnut siihen todellista hinkua.

Skotlantilaiset äänestivät torstaina EU-jäsenyyden puolesta selvin numeroin: 62 prosenttia halusi jäädä unioniin. Kun selvisi, että Britannia aikoo erota, puheet Skotlannin uudesta itsenäisyysäänestyksestä ovat voimistuneet.

Britannian oppositio: Pääministerillä on nyt suururakka edessä
Britannian oppositio: Pääministerillä on nyt suururakka edessä
Oppositiossa olevan Britannian työväenpuolueen varapuheenjohtaja Tom Watson toivoo, että Britannian pääministeri David Cameron tekee kaikkensa EU-äänestyksen kahtia repimän kansan yhdistämiseksi. Kuva: Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat