Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Alennusmyynnit ponnistavat verkkokaupasta – ”Ihmiset kyllästyvät rantaelämään ja tulevat kauppaan”

Muotiliikkeissä odotetaan jo kolmatta kesää eli seuraavaa lämpöaaltoa vaatekauppaa vauhdittamaan.

Talous
 
Aku Isotalo / HS
Kuva: Aku Isotalo / HS

Kesän alennusmyynnit ponnistavat yhä enemmän vauhtia verkkokaupasta. Kaupan keskusliikkeet ja isot kauppaketjut ovat koonneet tuhansien tuotteiden paketteja kesän alennusmyyntiä varten.

Alennuksessa on vaatteiden ja kenkien lisäksi kodin tekstiilejä, kodinkoneita, elektroniikkaa, terassihuonekaluja, silmälaseja ja leluja.

Esimerkiksi urheiluvälineliike Intersport on laittanut valtaosan ale-tuotteistaan eli yhteensä 6 000 kohdetta verkkosivulleen. Verkossa ale avautui lauantaina, kun myymälät olivat auki juhannussunnuntaina.

”Ihmisillä oli juhannuksena aikaa tutkia alennustuotteita, perehtyä valikoimaan ja suunnitella ostoksiaan”, perustelee Intersportin ketjujohtaja Juha Nurminen.

Monissa vaatekaupoissa kesän alennusmyynnit ovat viime vuosina alkaneet hyvissä ajoin ennen juhannusta.

Esimerkiksi Marimekko avasi oman alennusmyyntinsä yhtä aikaa verkkosivuillaan ja kivijalkamyymälöissä juhannusta edeltävällä viikolla. Alennustuotteiden lajitelma on myyntijohtaja Päivi Longan mukaan sama sekä verkossa että myymälöissä.

Muotikaupan liiton hallituksen puheenjohtaja Esko Leppäkorpi arvioi, että kesäalelle on edelleen tarvetta, vaikka muotiliikkeet järjestävät runsaasti sesonkialennusmyyntejä.

”Varastoja täytyy aina putsata. Riippuu paljon jäännöstuotteiden määrästä, miten voimakkaasti yksittäiset kaupat satsaavat kesän alennusmyynteihin”, Leppäkorpi sanoo.

Vaateliikkeet odottavat jo innokkaasti kolmatta kesää. Toukokuun lämpöaalto ja juhannusta edeltäneet liki helteiset päivät innostivat ihmisiä ostamaan uusia kesävaatteita.

”Ihmiset kyllästyvät 3–4 päivässä rantaelämään ja tulevat kauppaan”, Leppäkorpi ennakoi.

Erikoisliikkeissä ale noudattaa omaa rytmiään. Kodinkoneliike Gigantti julkaisi verkossa tarjouskuvastonsa sunnuntaina. Gigantin tavoin elektroniikkakauppa Verkkokauppa.com kokoaa viikkokohtaisia ale-tuotteiden paketteja.

Toisin kuin joulumyyntiä, kesäalennusmyyntien menestystä on vaikea haarukoida. Kaupan alan kattojärjestö Kaupan liitto ei tee ennakkoarvioita kesäalennusmyyntien arvosta.

Intersportin ketjujohtaja Nurminen nostaa joulumyynnin ja joulun jälkeisen alennusmyynnin vuoden ykkössesongiksi.

”Urheiluvälinekauppa keskittyy vahvasti jouluun. Silloin myydään myös paksumpia vaatteita kuin kesäaikaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat