Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Britannia menetti viimeisenkin kolmen A:n luottoluokituksensa

Standard & Poor’s sekä Fitch leikkasivat EU:sta lähtevän Britannian luokitusta myöhään maanantaina.

Talous
 
Mike Segar Reuters
Moody’s leikkasi Britannian luottoluokitusta jo perjantaina, muut luokittajat maanantai-iltana.
Moody’s leikkasi Britannian luottoluokitusta jo perjantaina, muut luokittajat maanantai-iltana. Kuva: Mike Segar Reuters

Euroopasta unionista lähtöä suunnitteleva Britannia menetti maanantai-iltana viimeisenkin kolmen A:n luottoluokituksensa, kertovat uutistoimistot.

Luottoluokitusyhtiö Standard & Poor’s leikkasi Britannian luokitusta kahdella pykälällä alaspäin AAA-tasolta. Myös kilpailija Fitch heikensi Britannian luottoluokitusta.

Jo aiemmin perjantaina kolmas luokittaja Moody’s alensi Britannian luokitusta. Kaikki luokittajat ovat perustelleet päätöstään brexitistä syntyvällä taloudellisella ja poliittisella epävarmuudella.

Periaatteessa luottoluokitus heijastaa riskiä siitä, että valtio jättää velkansa maksamatta. Luottoluokituksen lasku voi nostaa valtion joukkolainojen korkoa, mikä tekee sen velkataakasta raskaamman. Lisäksi se voi aiheuttaa esimerkiksi valtion joukkolainoja omistaville pankeille laskennallisia tappioita.

Käytännössä näin ei kuitenkaan välttämättä käy. Usein luokituksen alentaminen on itse asiassa laskenut joukkolainojen korkoa.

Ja koska Britannian velat ovat sen omassa, kelluvassa valuutassa ja maalla on oma keskuspankki, markkinat eivät voi ajaa sitä maksukyvyttömäksi. Luokitusten laskulla ei siis ole ainakaan Britannian valtiolle mitään välitöntä merkitystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat