Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tarjouskilpailu Anviasta ratkeaa tänään – ostohalunsa tiistaina ilmaissut DNA haluaa lykätä yhtiökokousta

Anvian ylimääräisessä yhtiökokouksessa selviää, mikä useista Anviaa havittelevista yrityksistä saa pohjalaisen ICT-alan yhtiön omistukseensa.

Talous
 
Sebastian Koskinen
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Tieto- ja viestintäyhtiö Anvian toimitalo ja logo Vaasassa .
Tieto- ja viestintäyhtiö Anvian toimitalo ja logo Vaasassa . Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Anvian on tänään määrä järjestää ylimääräinen yhtiökokous sen keskeisten osien myymisestä, mutta on mahdollista, että yhtiökokous siirtyy. Asian myöhempää käsittelyä toivoo DNA, joka teki oman ostotarjouksensa Anviasta tiistaina.

”Olisi kaikkien osapuolten edun ja Suomen osakeyhtiölain hengen mukaista, että Anvian hallitus vertailisi huolellisesti ja läpinäkyvästi kaikki yhtiön saamat vaihtoehtoiset tarjoukset ennen kuin Anvia päättää luopua pääliiketoiminnastaan”, sanoo DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen tiistaina julkaistussa tiedotteessa.

Anvian ylimääräisessä yhtiökokouksessa selviää, mikä useista Anviaa havittelevista yrityksistä saa pohjalaisen ICT-alan yhtiön omistukseensa. Suomen neljänneksi suurimman tietoliikenneoperaattorin tarjouskilpailuun ovat lähteneet Sonera, Elisa, DNA:n omistajiin kuuluva Finda sekä DNA.

Toukokuun lopussa Elisa kertoi allekirjoittaneensa Anvian kanssa sopimuksen Anvia Telecomin ja neljän muun omaisuuserän ostamisesta 107 miljoonalla eurolla.

Tämän jälkeen muut teleoperaattorit ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Anviaa kohtaan: Sonera tarjosi aiemmin kesäkuussa yrityksestä 130 miljoonaa euroa ja DNA120 miljoonaa euroa. Myös Findan tekemä tarjous on 120 miljoonaa euroa, mutta se koskee ainoastaan Anvian teleliiketoimintaa sisältävää tytäryhtiötä Anvia Telecomia.

Anvia torjui DNA:n tiistaina tekemän tarjouksen samaan tapaan kuin Findan tarjouksen aiemmin.

”DNA:n tarjous tuli varsin myöhään, sillä ylimääräinen yhtiökokous on jo huomenna”, kommentoi Anvian hallituksen puheenjohtaja Aappo Kontu tiistaina medialle tulleessa tiedotteessa.

Anvia tiedotti toukokuussa, että se on sopinut Anvia Telecomin sekä Anvia IT-Palvelut Oy:n, Anvia Hosting Oy:n, Anvia TV Oy:n ja Watson Nordic Oy:n myymisestä Elisalle 107 miljoonan euron kauppahintaan.

Nyt näyttääkin siltä, ettei Anvialla ole kiinnostusta tehdä kauppaa muiden ostohalunsa ilmaisseiden yritysten kanssa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat