Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Deutsche Bank ei läpäissyt USA:n stressitestejä

Epävarmuus Euroopan jätteihin kuuluvan pankin ympärillä jatkuu. Osakekurssi lähti laskuun.

Talous
 
HS–Reuters
Kai Pfaffenbach / Reuters
Deutsche Bankin pääkonttorin rakennukset heijastuvat kiiltävän jalkakäytävän pinnalta Frankfurtissa.
Deutsche Bankin pääkonttorin rakennukset heijastuvat kiiltävän jalkakäytävän pinnalta Frankfurtissa. Kuva: Kai Pfaffenbach / Reuters

Euroopan suurimpiin pankkeihin lukeutuvien Santanderin ja Deutsche Bankin (DB) Yhdysvaltain-yksiköt ovat jälleen reputtaneet pankkien kuntoa ja riskinhallintaa mittaavat stressitestit. DB:lle kerta on toinen, Santander reputti testeissä kolmatta vuotta peräjälkeen.

Yhdysvaltain keskuspankin mukaan testeissä epäonnistuminen liittyy heikkoon riskinhallintaan ja rahoitussuunnitteluun, ei riittämättömiin pääomiin.

Espanjalaisella Santanderilla on Yhdysvalloissa laajaa vähittäis- ja liikepankkitoimintaa. Stressitesteissä reputtanut DB:n yksikkö taas keskittyy lähinnä varainhoitoon ja se on yksi lukuisista, joita pankilla on Yhdysvalloissa.

Euroopan suurimpiin, koko rahoitusjärjestelmän vakauden kannalta tärkeisiin pankkeihin lukeutuva DB on ollut jo pitkään sijoittajien epäluulon kohteena. Viime vuonna pankki teki suuret tappiot, jotka osin selittyvät valtavilla sakoilla, joita pankki on joutunut maksamaan erilaisten väärinkäytösten vuoksi.

Tämän vuoden aikana pankki on menettänyt yli 40 prosenttia markkina-arvostaan. DB:n osake lähti torstaiaamuna pörssin avautuessa neljän prosentin laskuun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat