Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahaperheiden poikien kehitysyhtiö osti ensimmäisen yrityksen – rahoitukseen osallistuivat Antti Herlin ja Ilkka Paananen

DevCo on viime vuonna perustettu kehitysyhtiö, jossa ovat mukana Teemu Alahuhta, Lauri Stadigh ja Otto Kukkonen.

Talous
 
Kimmo Räisänen
Matti Alahuhta johti puhetta nuorten yrittäjien Devcon hallituksen kokouksessa vuonna 2014. Mukana myös Senior Advisor Sari Baldauf. Vasemmalla Lauri Stadigh ja Otto Kukkonen, oikealla Teemu Alahuhta.
Matti Alahuhta johti puhetta nuorten yrittäjien Devcon hallituksen kokouksessa vuonna 2014. Mukana myös Senior Advisor Sari Baldauf. Vasemmalla Lauri Stadigh ja Otto Kukkonen, oikealla Teemu Alahuhta. Kuva: Kimmo Räisänen

Tunnettujen suomalaisten yritysjohtajien poikien perustama kehitysyhtiö DevCo Partners on ostanut ensimmäisen yrityksen.

Ostettu yritys Vexve Oy valmistaa Sastamalassa ja Laitilassa venttiileitä kaukolämpö- ja kaukokylmälaitteisiin. Myyjänä on Jarmo Nieminen, jonka isä on perustanut yhtiön vuonna 1960. Hän jää kaupan jälkeen hallitukseen, jonka puheenjohtajaksi tulee entinen Nokian johtaja Sari Baldauf.

DevCo on vuonna 2014 perustettu kehitysyhtiö, jossa ovat mukana Teemu Alahuhta, Lauri Stadigh ja Otto Kukkonen. Teemu on Koneen entisen toimitusjohtajan Matti Alahuhdan ja Lauri Sammon konsernijohtajan Kari Stadighin poika. Kukkonen on heidän opiskelukaverinsa.

Kehitysyhtiön tarkoitus on hankkia omistukseensa lähinnä suomalaisia yrityksiä, joille sukupolvenvaihdos on tullut ajankohtaiseksi. Pääoman ja hallitusasiantuntemuksen ohella DevCon periaatteena on tarjota myös operatiivisen johtamisen osaamista.

Vexvessä aloitetaan nyt uuden toimitusjohtajan haku. DevCon perustajaosakas Kukkonen toimii toistaiseksi vt. toimitusjohtajana.

Sastamalalainen Vexve on ostajan mukaan ”maailman johtavia kaukolämpö- ja kaukokylmäventtiileiden valmistajia, jonka tuotteet turvaavat satojen miljoonien kotien lämmityksen ja asuinmukavuuden”.

Vexven Sastamalassa sekä Laitilassa valmistettuja tuotteita viedään yli 30 maahan. Sen liikevaihto oli viime vuonna 46 miljoonaa euroa. Se työllistää noin 160 ihmistä.

”Vexve on juuri sellainen vahvojen megatrendien tukema keskisuuri yritys, jollaista olemme DevCon perustamisesta lähtien etsineet. Tulemme tekemään kaikkemme kansainvälisen kasvun aikaansaamiseksi”, sanoo Kukkonen tiedotteessa.

Sari Baldauf katsoo, että lähtökohdat kasvuharppaukselle ovat mitä mainioimmat Niemisen upean elämäntyön ja vahvan kasvollisen omistajuuden ansiosta.

Vexven ostoa ovat rahoittaneet Matti Alahuhta, Georg Ehrnrooth, Antti Herlin, Ilkka Paananen, eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Rettig Group ja Suomen Teollisuussijoitus.

Osapuolet eivät kerro kauppahintaa.

Oikaisu 30.6. kello 17:31: Vexve Oy:n on perustanut Jarmo Niemisen isä, ei Jarmo Nieminen niin kuin jutussa aiemmin virheellisesti sanottiin.

Devco
Devcon perustajapartneri ja Vexven vt. toimitusjohtaja Otto Kukkonen (vas.) ja Vexven aiempi pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jarmo Nieminen.
Devcon perustajapartneri ja Vexven vt. toimitusjohtaja Otto Kukkonen (vas.) ja Vexven aiempi pääomistaja, hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Jarmo Nieminen.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat