Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fortum käynnisti sisäisen tarkastuksen Venäjän-yhtiössään – media syyttää väärinkäytöksistä

Fortum arvioi kirjoittelun liittyvän kilpailutilanteeseen kaukolämpömarkkinoilla.

Talous
 

Energiayhtiö Fortum tekee parhaillaan perusteellista sisäistä tarkastusta venäläisessä tytäryhtiössään Uralilla Länsi-Siperiassa.

Fortum haluaa selvittää onko mitään perää väitteissä, joita paikallisessa lehdistössä on esitetty erilaisista väärinkäytöksistä yhtiön toiminnassa.

Esimerkiksi Venäjän hallituksen lehti Rossiskaja gazeta syytti parisen viikkoa sitten Fortumia miljoonien laskutuksesta tekaistuin perustein.

Fortumin viestintäosaston mukaan vastaavia juttuja on julkaistu aiemminkin venäläisissä verkkomedioissa Uralin alueella. Niissä heitetään erilaisia syytöksiä Fortumin Uralin ja Länsi-Siperian alueilla toimivan lämpöverkkoyhtiön toiminnasta.

Fortumissa arvioidaan kirjoittelun liittyvän valmisteilla olevaan kaukolämpöjärjestelmän uudistukseen ja kilpailutilanteeseen alueen kaukolämpömarkkinoilla.

”Suhtaudumme aina vakavasti tämän kaltaisiin väitteisiin. Selvittääksemme tosiasiat ja taataksemme henkilökunnan oikeusturvan teemme perusteellista tarkastusta. Fortumilla on tiukat ja yhtäläiset eettiset periaatteet, joihin ei ole poikkeusta”, viestintäosastosta sanotaan.

Fortum on lisäksi joutunut oikomaan mediaväitteitä Pietarin ja Karjalan alueella toimivan TGC-1 -yhtiön tiimoilta.

Mediassa on väitetty, että Fortum aikoisi myydä TGC-1:n Pietarin lämpöverkot yhden euron kauppahinnalla.

Fortumin Venäjän-toimintojen johtaja Alexander Chuvaev kiisti väitteet haastattelussa.

Fortum esitti viime vuonna venäläisille TGC-1:n järjestelyjä siten, että Fortum olisi saanut vaihtokaupassa yhtiön vesivoimalat ja muu omaisuus olisi siirtynyt venäläisille. Nämä keskustelut eivät ole edenneet eikä Fortumissa odoteta tulosta lähitulevaisuudessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat