Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksan varaliittokansleri: Brexit ei ole ikuinen

Nuorille briteille pitää myöntää Saksan kansalaisuus, sanoo Sigmar Gabriel.

Talous
 
HS–Reuters
HANNIBAL HANSCHKE / Reuters
Saksan talousministeri ja varaliittokansleri Sigmar Gabriel.
Saksan talousministeri ja varaliittokansleri Sigmar Gabriel. Kuva: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Saksan talousministerin ja varaliittokanslerin Sigmar Gabrielin mielestä Britannian kansalaisten viimeviikkoinen päätös lähteä Euroopan unionista ei ole peruuttamaton.

Hän nosti esille mahdollisuuden sille, että Britannia liittyy unioniin uudelleen parin vuosikymmenen päästä, erityisesti koska niin moni nuori äänesti jäsenyyden puolesta.

Gabriel sanoi puolueensa sosiaalidemokraattien kokouksessa lauantaina, että Britannian lähtö ei vaaranna Euroopan unionia.

”Olen varma, että historian valossa tämä tulee olemaan pelkkä välinäytös, ei käännekohta.”

Gabriel ehdotti, että Saksassa, Italiassa tai Ranskassa asuville nuorille briteille tulisi tarjota maiden kansalaisuutta, jotta he voivat säilyttää EU-passinsa.

Gabriel myös esitti uudistuksia EU:n instituutioihin. Komissaarien määrää pitäisi leikata nykyisestä 27:stä ja unionin budjettia voisi miettiä uudelleen.

EU-valtioiden pitäisi Gabrielin mielestä pohtia, kannattaako 40 prosenttia yhteisistä varoista käyttää edelleen maatalouden tukemiseen, samalla kun tutkimukseen ja koulutukseen suunnataan paljon vähemmän rahaa.

Gabrielin mukaan EU:n pitäisi myös rakentaa yhteinen armeija ja hyväksyä Skotlanti jäsenekseen, jos se päättää lähteä Britanniasta ja hakea jäsenyyttä.

Liittokansleri Angela Merkel sanoi lauantaina julkaistussa videoviestissä, että EU:n 27 jäsentä aikovat parantaa juoksuaan työllisyyden, talouskasvun ja turvallisuuden saralla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat