Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Kuin vertailisi kanadalaista ja senegalilaista jääkiekkoa” – Miksi Ruotsi hakkaa Suomen mainoskilpailussa 50–1?

Ruotsi sai kansainvälisessä Cannes Lions -mainoskilpailussa 50 palkintoa, Suomi yhden. Markkinoinnin professori Pekka Mattila ei ole yllättynyt.

Talous
 
Fakta

Markkinointi

 Markkinointi tarkoittaa niitä keinoja, joilla yritys yrittää edistää tuotteidensa tai palveluidensa myyntiä.

 Mainostaminen on yksi markkinoinnin keinoista.

 Cannes Lions Festival on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka kokoaa yhteen mainos- ja viestintäalan ammattilaisia eri puolilta maailmaa.

 Tapahtumassa palkitaan parhaiden mainosten tekijöitä.

Suomalaisessa markkinointiosaamisessa on vielä parantamisen varaa. Tätä mieltä on markkinoinnin ja johtamisen käytäntöön suuntautunut professori ja liikkeenjohdon koulutusyritys Aalto EE:n toimitusjohtaja Pekka Mattila.

”Monet johtajat ajattelevat vielä nykyäänkin, että hyvä tuote myy itsensä. Se ei kuitenkaan ole pitänyt paikkaansa juuri koskaan, paitsi äärimmäisen niukkuuden aikoina”, Mattila sanoo.

Poikkeuksiakin toki on. Mattilan mielestä etenkin nuorempi johtajasukupolvi ymmärtää markkinoinnin, asiakaskokemuksen ja brändin arvon edeltäjiään paremmin.

”Uudempi sukupolvi on lähtökohtaisesti hyvin kansainvälinen. Se hakee vertailukohtansa maailmalta. Tällaista asenteen muutosta tarvitaan”, Mattila sanoo.

Suomi jäi kauas taakse naapurimaastaan Ruotsista kesäkuun loppupuolella järjestetyillä Cannes Lions -mainosfestivaaleilla. Ruotsalaiset mainosalan ammattilaiset rohmusivat yli 50 palkintoa, kun Suomi sai tyytyä yhteen palkintosijaan.

Suomen ainoan palkinnoille yltäneen joukkueen muodosti mainostoimisto Bob the Robotin Julius Greis ja Anton Paananen. He saivat pronssia paikan päällä käytävässä nuorten ammattilaisten Young Lions -kisan filmisarjassa.

Töiden ilmoittaminen kisaan on maksullista. Ruotsalaiset olivat ilmoittaneet kisaan moninkertaisesti töitä verrattuna suomalaisiin. Tämäkin huomioiden Suomen menestys jäi vähäisemmäksi kuin naapurimaan.

Mattila arvioi maiden välisen eron johtuvan muun muassa siitä, että Ruotsissa on enemmän globaaleja kuluttajabrändejä kuin Suomessa. Suomessa taas on paljon yrityksiltä yrityksille kohdistuvaa liiketoimintaa, kuten teknologiateollisuutta.

Markkinointi painottuukin Mattilan mukaan Suomessa vahvasti yritystenväliseen markkinointiin, joka ei ole kovin mainonnallista vaan pikemminkin informatiivista.

”Suomalaisen ja ruotsalaisen markkinoinnin vertailu on kuin vertailisi senegalilaista ja kanadalaista jääkiekkoa. Suomessa kilpailuun lähetettävää alkujaan kansainväliseen käyttöön tehtyä materiaalia on ylipäätään paljon vähemmän kuin Ruotsissa”, hän sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat