Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kysely: Valtaosa yritysten talousjohtajista pitää kilpailukykysopimusta epäonnistuneena

90 prosenttia vastanneista arvioi sopimuksen vaikutukset yrityksensä kilpailukykyyn pienenä tai olemattomana

Talous
 
Leif Rosas / redstar
Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (vas.) luovutti kilpailukykysopimuksen pääministeri Juha Sipilälle Kesärannassa kesäkuussa. Läsnä olivat myös valtion työmarkkinalaitoksen Juha Sarkio (etualalla vasemmalla), valtiovarainministeri Petteri Orpo (oik.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström.
Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies (vas.) luovutti kilpailukykysopimuksen pääministeri Juha Sipilälle Kesärannassa kesäkuussa. Läsnä olivat myös valtion työmarkkinalaitoksen Juha Sarkio (etualalla vasemmalla), valtiovarainministeri Petteri Orpo (oik.) sekä oikeus- ja työministeri Jari Lindström. Kuva: Leif Rosas / redstar

Valtaosa suomalaisyritysten talousjohtajista pitää pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen kesäkuussa sinetöimaa niin sanottua kilpailukykysopimusta epäonnistuneena.

Rainmaker-yhtiön toukokuussa toteuttamaan kyselyyn osallistui 60 talousjohtajaa, jotka valittiin 300 keskisuuren ja suuren yrityksen joukosta.

Kilpailukykysopimus heikentää työehtoja ja leikkaa näin työn hintaa noin 3,5 prosenttia.

57 prosenttia vastanneista koki, että hallitus on onnistunut sopimuksessa huonosti tai erittäin huonosti. 90 prosenttia vastanneista arvioi sopimuksen vaikutukset yrityksensä kilpailukykyyn pieniksi (65 %) tai olemattomiksi (25 %).

Noin kaksi kolmasosaa vastanneista odottaa yrityksensä liikevaihdon kasvavan, mutta samalla lähes kolmannes ilmoittaa irtisanomisten olevan ajankohtaisia seuraavan puolen vuoden aikana.

Työeläkeyhtiö Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio on yllättynyt talousjohtajien negatiivisesta suhtautumisesta kilpailukykysopimukseen.

”Odotukset ovat varmasti olleet korkealla työmarkkinoiden joustavuuden lisäämisessä. Pettymys on ollut suuri, kun oman yrityksen näkökulmasta saavutetut tulokset eivät olekaan niin merkittäviä”, Ritakallio kertoo kyselyn tehneen Rainmakerin julkaisemassa tiedotteessa.

”Mielestäni suunta on kuitenkin oikea nykyisellä kilpailukykysopimuksella, vaikka muitakin toimenpiteitä tarvitaan.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat