Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus: Kaksi syytekohtaa Talvivaaran tiedottamisrikosepäilyissä vanhentuneita

Helsingin hovioikeus kumosi käräjäoikeuden päätöksen syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamisesta.

Talous
 
Roni Rekomaa
Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä on kiistänyt syyllistyneensä tiedottamisrikoksiin.
Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä on kiistänyt syyllistyneensä tiedottamisrikoksiin. Kuva: Roni Rekomaa

Helsingin hovioikeus katsoo maanantaina antamassaan tuomiossaan, että kaksi pörssiyhtiö Talvivaaran epäiltyä tiedottamisrikosepäilyä ovat vanhentuneita.

Hovioikeus kumosi Helsingin käräjäoikeuden maaliskuussa tekemän ratkaisun, jonka mukaan kahden teon osalta syyteoikeuden vanhentumisaikaa jatketaan yhdellä vuodella. Syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamista on haettava ennen kuin syyteoikeus on vanhentunut.

Epäillyt rikokset ovat ilmeisesti tapahtuneet alkuvuonna 2011, sillä arvopaperimarkkinalain mukainen tiedottamisrikos vanhenee viidessä vuodessa.

”Päätös oli odotetun mukainen ja hyvä päämieheni kannalta”, sanoo Talvivaaran toimitusjohtajan Pekka Perän asianajaja Petteri Sotamaa.

Toukokuussa syyttäjä nosti Pekka Perää, Talvivaaran entistä talous- ja rahoitusjohtajaa Saila Miettinen-Lähdettä ja entistä toimitusjohtasjaa Harri Natusta vastaan syytteet tiedottamisrikoksista. Syyttäjän mukaan Perää vastaan nostettiin syyte kymmenestä tiedottamisrikoksesta.

Kaikki kolme ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Syyttömyysolettaman mukaan jokaista rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2011–2013.

Kolmessa syytekohdassa on syyttäjän mukaan kyse yhtiön tilinpäätöstiedotteiden yhteydessä annettujen nikkelin tuotantoennusteiden totuudenvastaisuudesta tai harhaanjohtavuudesta. Syyttäjät epäilevät, etteivät ennusteet ole olleet realistisia eivätkä todennäköisesti toteutuvia.

Neljässä syytekohdassa on kyse nikkelin tuotantoennusteita heikentävien korjaavien tuotantopäivitysten antamisen viivyttämisestä.

Kolmessa syytekohdassa on puolestaan kyse toimitusjohtajan katsauksissa esitetyistä yhtiön tuotantomahdollisuuksia koskevista luonnehdinnoista, joita epäillään harhaanjohtaviksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat