Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaksi Talvivaaran rikosepäilyä vanhentuneita

Hovioikeus kumosi päätöksen, jolla käräjäoikeus antoi lisäaikaa nostaa syyte

Talous
 

Helsingin hovioikeus katsoo maanantaina antamassaan ratkaisussaan, että kaksi syytekohtaa pörssiyhtiö Talvivaaran tiedottamisrikosepäilyissä on vanhenneita.

Hovioikeus kumosi Helsingin käräjäoikeuden maaliskuussa tekemän ratkaisun, jonka mukaan kahden teon osalta syyteoikeuden vanhentumisaikaa jatketaan yhdellä vuodella. Syyteoikeuden vanhentumisajan jatkamista on haettava ennen kuin syyteoikeus on vanhentunut.

Epäillyt rikokset ovat ilmeisesti tapahtuneet alkuvuonna 2011. Arvopaperimarkkinalain mukainen tiedottamisrikos vanhenee viidessä vuodessa. ”Päätös oli odotetun mukainen ja hyvä päämieheni kannalta”, sanoo Talvivaaran toimitusjohtajan Pekka Perän asianajaja Petteri Sotamaa.

Toukokuussa syyttäjä nosti Perää, entistä talous- ja rahoitusjohtajaa Saila Miettinen-Lähdettä ja entistä toimitusjohtajaa Harri Natusta vastaan syytteet tiedottamisrikoksista.

Suuri osa syytteistä on hovioikeuden ratkaisusta huolimatta yhä voimassa, ja kaikki keväällä syytteen saaneet joutuvat vastaamaan niihin tuomioistuimessa.

Syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Syyttömyysolettaman mukaan jokaista rikoksesta epäiltyä ja syytettyä on pidettävä syyttömänä, kunnes hänen syyllisyytensä on laillisesti näytetty toteen.

Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuosina 2011–2013. Kyse on virheellisten ja harhaanjohtavien tuotantoennusteiden antamisesta ja tuotantopäivitysten viivyttämisestä. Arvopaperimarkkinalain mukaan pörssiyhtiön on ilman aiheetonta viivytystä julkistettava seikat, jotka ovat omiaan olennaisesti vaikuttamaan arvopaperin arvoon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat