Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroalueen talouskasvun ennakoidaan hidastuneen, Ranska suurin huolenaihe

Talous
 
Jean-Paul Pelissier / Reuters
Kontteja Marseillen satamassa maaliskuussa.
Kontteja Marseillen satamassa maaliskuussa. Kuva: Jean-Paul Pelissier / Reuters

Euroalueen bruttokansantuote kasvoi alustavien tietojen mukaan 0,3 prosenttia huhti–kesäkuussa, arvioi markkinatutkimusyhtiö Markit Economics. Arvio tarkoittaa, että euroalueen talouskasvu olisi hidastunut toisella vuosineljänneksellä.

Ensimmäisellä vuosineljänneksellä tammi–maaliskuussa kausivaihtelusta tasoitettu bruttokansantuote kasvoi Euroopan tilastokeskuksen Eurostatin mukaan 0,6 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä.

”Tiedot ennakoivat, että alkuvuoden vahva nousuhdanne virallisissa tilastoissa antoi liioitellun kuvan talouden todellisesta tilasta ja talouskasvu näyttäisi hidastuneen toisella vuosineljänneksellä”, sanoo Markit Economicsin pääekonomisti Chris Williamson tiedotteessa.

Taloudellinen toimeliaisuus kasvoi hitaimmin palvelualoilla.

Yhtiön arvio perustuu ostopäälliköiden indeksiin, joka on historiallisen näytön perusteella ennakoinut verraten luotettavasti talouskasvua. Indeksin lukema oli kesäkuussa 53,1 pistettä. Viimeksi se on ollut yhtä heikko loppuvuonna 2014.

Jos indeksin lukema on yli 50 pistettä, kokonaistuotanto eli bruttokansantuote kasvaa. Jos lukema on alle 50 pistettä, kokonaistuotanto supistuu.

Yhtiön mukaan euroalueen keskeinen huolenaihe on Ranskan talouden tila, jossa ostopäälliköiden indeksi oli kesäkuussa 49,6 pistettä. Ranska on euroalueen toiseksi suurin kansantalous. Vakainta talouskasvu oli Irlannissa, Espanjassa, Saksassa ja Italiassa.

Markit Economics laskee ostopäälliköiden indeksin 5 000:lle euroalueen yritykselle tehtävästä kyselystä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat