Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Englannin keskus­pankki helpottaa pankkien lainanantoa

Pankkien lisäpääomavaatimus poistetaan, mikä voi lisätä lainanantoa 150 miljardilla punnalla epävarmuuden ravistellessa markkinoita.

Talous
 

Englannin keskuspankki ilmoitti supistavansa pankkien lisäpääomavaatimusta, jotta pankit voivat ylläpitää lainanantoaan epävarmuuden kasvaessa.

Keskuspankin mukaan EU:sta eroamisen taloudelliset riskit ovat jo alkaneet toteutua. Riskien vähentämiseksi se päätti vähentää pankkien lisäpääomavaatimusta, mikä lisää pankkien lainanantokykyä. Pääjohtaja Mark Carneyn mukaan päätös tarkoittaa merkittävää muutosta, joka voi auttaa osaltaan Britanniaa selviytymään EU:sta eroamisen vaikutuksilta.

”Se tarkoittaa, että kolmella neljäsosalla Britannian pankeista, jotka vastaavat 90 prosenttia lainanannosta, on mahdollisuus heti joustavoittaa lainanantoaan kotitalouksille ja yrityksille”, Carney sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Käytännössä rahoitusjärjestelmän vakaudesta ja makrovakauspolitiikasta vastaava Englannin keskuspankki päätti asettaa lisäpääomavaatimuksen nollaan ainakin kesäkuuhun 2017 saakka. Lisäpääomavaatimus voidaan määrätä, jos lainanannon kasvuun ja määrään liittyvät riskit arvioidaan suuriksi.

Pankit ovat siirtäneet rahastoon pääomia pahan päivän varalle eli varautuakseen suhdanteen heikkenemiseen. Keskuspankin päätöksen perusteella nämä riskit ovat toteutuneet.

Lisäpääomavaatimuksen poistaminen vapauttaa pankkien pääomia 5,7 miljardin punnan eli 6,8 miljardin euron arvosta, mikä voi keskuspankin mukaan lisätä lainanantoa 150 miljardilla punnalla. Keskuspankki aikoo varmistaa, että pankit eivät päätöksen takia lisää osakkeenomistajille maksettavia osinkoja tai muuta voitonjakoa.

Britannian elinkeinoelämän luottamus talouteen on heikennyt voimakkaasti kansanäänestyksen jälkeen, kertoo Reuters. Britannian taloudelle tärkeä palveluala kasvoi kesäkuussa hitainta vauhtia kolmeen vuoteen.

Keskuspankin mukaan kiinteistöjen kysyntä on vähentynyt kansanäänestyksen jälkeen, mitä se pitää huolestuttavana. Se aikoo seurata tarkasti maan rahoitusvakautta, kotitalouksien velkaantumista ja kiinteistömarkkinoita.

Brittiläinen sijoitusyhtiö Standard Life ilmoitti maanantaina sulkevansa kaupankäynnin kolmen miljardin punnan eli noin 3,5 miljardin euron kiinteistörahastollaan. Tarkoituksena on estää pääomapako rahastosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat