Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fitch: Luottoluokitusten laskuja ennätyksellisen paljon, Britannian EU-eroa vaikea liioitella

Luokitusten laskuja selittää eniten raaka-aineiden hintojen lasku.

Talous
 

Luottoluokitusten laskut ovat yltämässä ennätykseen tänä vuonna. Syynä ovat raaka-aineiden alhaiset hinnat kehittyvien markkinoiden talouksissa. Asiasta kertoo luottoluokitusyhtiö Fitch katsauksessaan.

Luottoluokitus arvioi velallisten, kuten valtioiden kykyä selviytyä taloudellisista velvoitteistaan. Luottoluokitus voi vaikuttaa esimerkiksi siihen, minkä suuruisella korolla valtio voi jatkossa saada lainaa.

Alkuvuonna luottoluokitusten laskuja on kertynyt jo 15, kun huippuvuonna 2011 luokitusten laskuja tuli 20. Fitch arvioi, että tämän vuoden määrä voi ylittää jopa vuoden 2011 huippulukeman.

Tärkein luottoluokitusten laskuun vaikuttanut tekijä on raaka-aineiden alhaiset hinnat.

Yli puolet alkuvuoden negatiivisista luokitustoimista koskee Lähi-idän ja Afrikan alueita. Tämän vuoden luokitusten laskuja johtavat korkeampiriskiset luokitukset toisin kuin vuonna 2011, jolloin yksittäisten luottoluokitusten alennukset keskittyivät vähäriskisiin investment-grade-luokituksiin. Yli kolmanneksella B- ja BB-kategorioihin kuuluvista oli kesäkuun lopulla negatiiviset näkymät.

Fitchin mukaan Britannian EU-eroa on vaikea liioitella. Brexitin lyhytaikainen vaikutus Britannian talouteen on selvästi negatiivinen. Tämä johti Britannian luottoluokituksen laskuun AA-luokkaan ja näkymien muuttamiseen negatiivisiksi kesäkuun 27. päivänä.

Poliittinen tilanne on Fitchin mukaan epävarma, eikä vielä ole tietoa, milloin Britannia jättää eropyyntönsä Euroopan unionille. Fitch uskoo Britannian kehityksen johtavan siihen, että euroskeptiset liikkeet saavat lisää tukea muuallakin EU:ssa. Tämä taas lisäisi yllykkeitä euroalueen hajautumiselle.

Fitch arvioi myös Italian lokakuisen perustuslakiuudistukseen liittyvän kansanäänestyksen olevan toinen seikka, joka saattaa lisätä poliittista epävakautta. Euroopan poliittisella tilanteella voisi luottoluokittajan mukaan olla negatiivisia vaikutuksia yksittäisiin luokituksiin.

Yhdysvalloissa Fitch korjasi ennustettaan bruttokansantuotteesta alaspäin. Yhtiö uskoo siitä huolimatta, että Yhdysvaltain keskuspankki Fed nostaa ohjauskorkoaan vuoden loppuun mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat