Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IMF heikensi euroalueen kasvuennustetta brexit-äänestyksen vanavedessä

Kansainvälisen valuuttarahaston kasvuennuste vuodelle 2017 oli aiemmin 1,6 prosenttia. Perjantaina luku putosi 1,4 prosenttiin.

Talous
 
HS–AFP
JACKY NAEGELEN
Brexit-äänestys on heikentänyt euroalueen talousnäkymiä. Kuvassa IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde.
Brexit-äänestys on heikentänyt euroalueen talousnäkymiä. Kuvassa IMF:n pääjohtaja Christine Lagarde. Kuva: JACKY NAEGELEN

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF laski perjantaina euroalueen ensi vuoden kasvuennustettaan 0,2 prosentilla.

IMF:n kasvuennuste vuodelle 2017 oli aiemmin 1,6 prosenttia, mutta perjantaina valuuttarahasto pudotti sen 1,4 prosenttiin. Syyksi kerrottiin Britannian EU-kansanäänestyksen vaikutus. Noin kahden viikon takaisessa äänestyksessä EU:sta eroamista puoltava kanta voitti.

”Vaikutus, josta olemme huolissamme, on prosessin mahdollinen pitkittyminen kaupankäynnin ilmiselvän häiriintymisen sekä Britannian ja EU-alueen uusia kauppasuhteita koskevan epävarmuuden lisäksi”, kommentoi IMF:n Euroopan-osaston varajohtaja Mahmood Pradhan.

Brexit-äänestyksen lisäksi myös pakolaiskriisi ja terrorismia koskevat huolet voivat IMF:n tiedotteen mukaan ruokkia epävarmuutta, joka haittaa kasvua ja hankaloittaa poliittisia uudistuksia.

Tälle vuodelle IMF ennustaa sijaan hienoista parannusta aiemmista luvuista: euroalueen kasvuodotus nousi 1,6 prosenttiin aiemmin ennustetusta 1,5 prosentista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat