Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

WSJ: Oluille sopivat nimet käymässä vähiin – pienpanimot tyhjentäneet eläinsanaston

Pienpanimot taistelevat USA:ssa hupenevista oluiden nimistä, Wall Street Journal kertoo.

Talous
 
Brendan McDermid / Reuters
Pienpanimo-oluiden suosio alkoi kasvaa Yhdysvalloissa 1990-luvun loppupuolella, eikä suosio ota laantuakseen.
Pienpanimo-oluiden suosio alkoi kasvaa Yhdysvalloissa 1990-luvun loppupuolella, eikä suosio ota laantuakseen. Kuva: Brendan McDermid / Reuters

Käsityöläispanimoilta alkavat loppua englanninkieliset oluiden nimet kesken. Asiasta kertoo Wall Street Journal.

Kekseliäät nimet ovat WSJ:n mukaan käytetty, ja myös eläinkunta on jo haravoitu läpi tarttuvien nimien varalta. Satoja oluita on nimetty karhujen, hirvien ja oravien mukaan. Ylipäätään luontoon ja historiaan viittaavat nimet ovat olleet suosittuja, samoin kuin erikoiset yhdistelmänimet.

Yhdysvalloissa on WSJ:n mukaan yli 4 600 käsityöläispanimoa, joista jokaisella on monia yksilöllisiä oluita. Luovien nimien keksiminen käy koko ajan vaikeammaksi, sillä Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkitoimistolle on tullut ainakin 25 000 aktiivista olueen liittyvää rekisteröintiä tai sovellusta.

Vaihtoehtojen huvetessa panimot riitelevät yhä useammin toisten yhdysvaltalaisten panimoiden kanssa. Oluiden ja panimoiden nimien suojelu tavaramerkkivarkauksilta muuttuu entistä useammin riidasta oikeustaisteluksi.

Oluiden tavaramerkkikiistoja käsittelevä lakimies Brendan Palfreyman kommentoi WSJ:lle, että käyttämättömät englanninkieliset sanat alkavat kirjaimellisesti olla lopussa.

Pienpanimo-oluiden suosio alkoi kasvaa Yhdysvalloissa 1990-luvun loppupuolella, eikä suosio ota laantuakseen. Nykyisin yhdysvaltalaisten juomista oluista 12 prosenttia on WSJ:n mukaan käsityöläisoluita, mikä vastaa 21:tä prosenttia olueen käytetystä rahasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat