Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Microsoftin yt-neuvottelut Suomessa päättyivät – 1 350 menettää työnsä

Väenvähennykset on tarkoitus toteuttaa vaiheittain vuoden 2017 kesäkuun loppuun mennessä.

Talous
 
LUCY NICHOLSON / Reuters
Kuva: LUCY NICHOLSON / Reuters

Microsoft tiedotti maanantaina vähentävänsä Suomesta arviolta 1 350 työpaikkaa, kun ohjelmistojätin Suomen-yhtiön yhteistoimintaneuvottelut päättyivät.

Yhtiö ilmoitti toukokuussa lopettavansa puhelinten suunnittelun ja valmistuksen, ja tuolloin ilmoitettu väenvähennystarve näyttää nyt toteutuvan. Käytännössä Microsoft Mobile Oy:n toiminta loppuu.

Valtaosa irtisanomisista tehdään lähiaikoina pian yt-neuvottelujen päättymisen jälkeen. Kokonaisuutena väenvähennykset on tarkoitus toteuttaa vaiheittain vuoden 2017 kesäkuun loppuun mennessä.

Microsoftin mukaan joillakin työntekijöillä on mahdollisuus esimerkiksi siirtyä yhtiön pääkonttoriin Redmondin-yksikköön tai jatkaa Microsoftin muissa yksiköissä Suomessa. Määriä yhtiö ei tiedotteessaan kuitenkaan maininnut.

Jo toukokuussa tiedettiin, että ohjelmistoyhtiön Tampereen tuotekehitystoiminta lopetetaan ja Espooseen jäisi ”joitakin tuotekehitystiimejä”. Tiedossa myös oli, että yhtiön Suomessa sijaitsevaan noin 270 myynti- ja markkinointihenkilöön uudistus ei vaikuta lainkaan.

Microsoft on ollut Suomessa yksi suurimmista irtisanojista 2000-luvulla.

Microsoftin keskeinen ongelma on ollut, että sen Windows Phone -käyttöjärjestelmä ei ole pärjännyt kilpailussa Googlea ja Applea vastaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat