Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Akavan kysely: Nuoret korkeasti koulutetut kaipaavat etenkin vakautta työelämässä

Valtaosa 20–35-vuotiaista työskentelisi kyselyn mukaan mieluiten palkansaajana. Yrittäjänä toimisi mieluiten vain kahdeksan prosenttia vastaajista.

Talous
 
Helsingin Sanomat
Kimmo Taskinen / HS
Nuoret korkeakoulutetut arvostavat vakaata toimeentuloa.
Nuoret korkeakoulutetut arvostavat vakaata toimeentuloa. Kuva: Kimmo Taskinen / HS

Korkeakoulutetut nuoret toivovat tulevaisuuden työelämältä vakautta ja turvaa. Asia selviää Akavan TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta.

Kyselyn mukaan 69 prosenttia 20–35-vuotiaista työskentelisi mieluiten palkansaajana. Yrittäjänä toimisi mieluiten vain kahdeksan prosenttia vastaajista.

Vastaajista 63 prosenttia piti mielestä vakaata toimentuloa erittäin tärkeänä, 35 prosenttia melko tärkeänä. Valtaosa arvosti myös vakaita työsuhteita. Puolet vastaajista oli sitä mieltä, että vakaa työsuhde on erittäin tärkeä. Melko tärkeä se oli 39 prosentin mielestä.

”Vakauden merkitys saattaa korostua erityisesti aikoina, jolloin yleinen työllisyystilanne on heikentynyt ja kokemukset työn epävarmuudesta ovat lisääntyneet”, sanoo tutkija Joonas Miettinen tiedotteessa.

Työn kansainvälisyys ei nuorista ollut erityisen tärkeää. Silti ulkomaille muuttaminen oli heistä todennäköisempi vaihtoehto kuin vanhempien mielestä.

20–35-vuotiaista yliopistotutkinnon suorittaneista puolet ja ammattikorkeakoulun käyneistä kolmannes piti muuttoa ulkomaille vaihtoehtona, kun yli 35-vuotiaista tätä mieltä oli 26 prosenttia vastaajista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat