Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pumpattavat hotellihuoneet tarjoavat vaihtoehdon telttamajoitukselle festivaaleilla

Talous
 
Pumpattavat hotellihuoneet tulevat festivaaleille
Pumpattavat hotellihuoneet tulevat festivaaleille
Suomen festivaalikesään on tullut uusi majoitusmuoto: pumpattavat mobiilihotellit. Video kurkistaa Porissa oleviin Snoozy-mobiilihotelleihin. Kuvaus: Juha Sinisalo, leikkaus: Esa Juntunen.

Pori

Etäältä ne näyttävät pieniltä asuntovaunuilta. Sisältä ne muistuttavat ruotsinlaivojen hyttejä.

Tänä kesänä suomalaisille festivaaleille ilmestyneet ”mobiilihotellit” tarjoavat telttamajoitusta viihtyisämmän, mutta oikeaa hotellimajoitusta heikomman vaihtoehdon. Kauppa käy suurten tapahtumien aikaan, kun hotellit ovat täynnä.

Kahden hengen kevythuone maksaa 150 euroa yöltä, ja neljän hengen huone 220 euroa yöltä. Se on samaa luokkaa tai jopa enemmän kuin oikean hotellihuoneen kesähinta tapahtumien ulkopuolella.

Huoneissa, joiden ulkoseinät vahvistetaan ilmalla, on sängyt vuodevaatteineen 2–4 hengelle, lukittava ovi ja usb-pistoke puhelimen tai tietokoneen latausta varten. Huoneiden läheisyydessä on erilliset suihkutilat ja käymälät.

”Kaikki alkoi vuonna 2007, jolloin olin Pori Jazzin tuotantopäällikkönä. Silloin aloin miettiä, millaista tilapäistä majoitusta olisi saatavilla, kun kaikki eivät halua yöpyä teltassa hotellien ollessa täynnä”, kertoo kevythuoneita tarjoavan Snoozy Finlandin toimitusjohtaja Vesa Sytelä.

Kontit ja parakit eivät tulleet kyseeseen, koska ne vievät paljon kuljetustilaa. Sitten Sytelä löysi pumpattavat Snoozy-huoneet, jotka vastasivat tarvetta.

”Moduulien keskeinen ajatus on se, että ne mahtuvat pieneen tilaan, jolloin niiden kuljettaminen paikasta toiseen on kustannustehokasta.”

Ensimmäisen kerran huoneita oli tarjolla Provinssissa heinäkuun alussa. Tällä viikolla niitä on Porissa ja Ilosaarirockissa Joensuussa.

”Provinssissa käyttäjiltä tullut palaute on ollut suorastaan kiitettävää, vaikka epäilyjä oli aluksi. Kun ensimmäinen sadekuuro tulee, ihmiset ymmärtävät niiden arvon.”

Porissa samanaikaisesti järjestettävät musiikkifestivaali Pori Jazz ja yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma Suomi-Areena ovat jo vuosia aiheuttaneet suuria majoitusongelmia.

Snoozy Finland on varannut Poriin kymmenen kahden hengen huonetta, neljä kolmen hengen huonetta ja neljä neljän hengen huonetta. Ne sijaitsevat Kirjurinluodossa kivenheiton päässä päälavasta.

Kaikkiaan Snoozy Finlandilla on huoneita 40.

Uutuuttaan hohtavissa huonessa sängyt ovat kohtalaisen mukavia, vaikkakin kapeita. Ääntä ne eristävät suunnilleen yhtä paljon kuin telttakangas. Viileässä säässä kannattaa varata lämmintä päällepantavaa.

”Talvella niitä voidaan käyttää majoitukseen lämmitetyissä messuhalleissa ja monitoimihalleissa. Lisäksi ne toimivat vaikka messuosastoina”, Sytelä sanoo.

Juha Sinisalo
Pumpattavat hotellihuoneet nousevat tänä kesänä isojen tapahtumien yhteyteen, kuten Porin Kirjurinluotoon. Moduulit mahtuvat pieneen tilaan, kertoo toimitusjohtaja Vesa Sytelä.
Pumpattavat hotellihuoneet nousevat tänä kesänä isojen tapahtumien yhteyteen, kuten Porin Kirjurinluotoon. Moduulit mahtuvat pieneen tilaan, kertoo toimitusjohtaja Vesa Sytelä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat